BATMAN - Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle vatandaşları kurbanlık alma telaşı sardı. Canlı hayvan borsası kurbanlık hayvanlarla dolarken bazı hayvan satıcılarının yüzü gülerken bazıları ise satışların azlığından yakınıyor.


Batman'da Güneykent Mahallesi yakınında kurulan kurbanlık pazarı, sabah saat: 06.00'da kurulup saat 09.00'da sona eriyor.


Büyükbaş kurbanlıklar 2 bin TL ile 8 bin TL, küçükbaş kurbanlıklar ise 350 TL ile 750 TL arasında satışa sunuluyor. Bazı diğer hayvanların ise fiyatlarının kilosuna göre değiştiği ifade edildi.


Küçükbaş hayvan satıcıları satışların azlığından şikâyetçi olurken, büyükbaş hayvan satıcıları ise, hayvan satışlarından oldukça memnun görünüyor.


Geçen seneye göre kurbanlık satışlarının iyi olduğunu söyleyen hayvan satıcısı Yahya Gülmez, "Bu seneki kurbanlıkların fiyatları çok uygundur. 150 kilo gelen bir inekten bin 600 TL fiyat biçiyoruz. Geçen sene hayvan satamıyorduk. Saman fiyatlarının iyi olmasından dolayı da hayvan satışları da iyi gidiyor." dedi.


Kurbanlık satışlarının çok iyi olduğunu ifade eden bir başka satıcı Ömer Güneş, "Allah'a çok şükür, satışlarımız çok iyidir. Küçükbaş hayvanlarımız 350 TL'den 700 TL'ye kadar çıkmaktadır. Satışlarımız henüz yeni başlamasına rağmen iyidir. Bayrama 2-3 gün kala satışlar daha da iyi olacak." ifadelerini kullandı.


Geçen sene hayvan satışlarının bu senekinden daha iyi olduğunu dile getiren Serkan Şeker ise, satışların azlığından yakınarak şunları söyledi: "Geçen seneki satışlarımız iyi idi. Küçükbaş hayvan satışlarımız güzeldi. Bu sene küçükbaş hayvan satışı pek olmuyor. Bu da hayvan etinin ucuz olmasından kaynaklanıyor. Geçmiş senelere göre hayvan satışları neredeyse durma noktasına gelmiştir. Hayvan masrafını çıkarmıyor."


Diğer bazı küçükbaş hayvan satıcıları ise, satışlardan pek memnun olmazsa da hayvan satıcıların geneli satışların iyi olduğunu ve bayrama 2-3 gün kala piyasanın canlanacağını belirtiyor. (M. Fatih Akgül/Yasir Oğuz-İLKHA)