Nabi Avcı yeni açılacak dershanelere ruhsat verilmeyeceğini ifade etti. Avcı, "Ocak ayına kadar TBMM`de yapılacak yasal düzenlemeyle de Milli Eğitim Kanunu`nda yer alan dershaneye ilişkin tanımlar ve kurallar çıkarılmış olacak" dedi.

2014 HAZİRAN`A KADAR KURSLAR DEVAM EDECEK

Avcı, `Ocakta kapattık çocuklar dışarı diye, böyle bir şey yok. Dershanelerde eğitim almakta olan çocuklar dönemin sonuna kadar, 2014 Haziran ayının sonuna kadar kurslarına devam edecekler" dedi.

DERSHANELERİN YÜZDE 70`İ DÖNÜŞMEK İSTİYOR

Dershanelerin yüzde 20`sinin mevcut koşullarda özel okula dönüşme kabiliyetinin olduğunu anlatan Avcı, "Geri kalanlar ekstra desteklerle özel okula dönüşebilecek gibi gözüküyor. Dershanelerin yüzde 70`i özel okula dönüşmek istiyor" ifadesini kullandı. Avcı, `Özel okula dönüşenlere devlet burslu öğrenci gönderecek. Bunun için kanunla düzenleme yapılacak` diye konuştu. Bakan Avcı, dershanelerin özel okula dönüşmesi için özel okul kriterlerinin, geçiş süreci için bir süreliğine hafifletilmesini ve özel okula dönüşecek dershaneler için kredi kolaylığı sağlanmasını planladıklarını dedi.