Editör yazısında,“Bir Müslüman, tarihin sayfalarını incelemek istediği zaman önüne ilk olarak dikilen şahsiyetlerin başında Hz. İbrahim (AS) gelir. Onun yanına dizilmiş olan ailesi ve tabiî ki en büyük eseri olarak nam salmış Kurban ve Hacc ibadeti gelir… Beş bin seneden uzun bir zamandır insanlığın; dost ve düşman olarak onların mihengine göre şekil almaları ne kadar büyük bir aile olduğunu göstermesi açısından yeterlidir” diyen İnzar, dosya konusunu da bu hakikatler etrafında ele alıyor.
İnzar’ın dosya konusu: “Hac”
Hz. İbrahim (AS)’in elleriyle çizilen Harem Bölge’yi bu bölgenin sınırları içerisinde gerçekleşen ve Hz. İbrahim (AS)’in çağrısına icabet olan Hac ve Hac ibadetinin şiarlarından olan Kurbanı dosya konusu olarak seçen İnzar, şu hakikatlere dikkat çekiyor: “İnsanların kendi elleriyle oluşturdukları özgürlük meydanlarının kurallarının çiğnenmemesi için ne kadar büyük bedeller ödediklerine şahit olduğumuz zaman insan olarak aslında İslam’ın ne kadar güçlü dinamikler üzerine kurulduğunu ve bu dinamiklerin aslında insanlar için ne kadar büyük zaruretlere haiz olduğunu daha iyi anlıyoruz.”
Bu bağlamda İnzar’ın yazarlarından Mehmet Şenlik Hoca, Hacc ibadetinin menasiklerinin hikmetlerini ele alırken, Abdulkadir Turan Hoca ise hadiste işaret edilen “Müminlerin Yolu” ibaresinin işaret ettiği en büyük hakikatin Hacc olduğu gerçeğini işlemiş. Cemal Çınar Hoca ile Faruk Hamza da Harem belde’nin hükümleri ile sınırlarına ve bu beldenin hikmetlerine değinmişler. Mehmet Beşir Varol Hoca da asrımızda Müslümanlar arasındaki en çetrefilli hale gelmiş sorunlarından olan Tekfir ve Tevhid hakikati konusuna ek olarak Kurban’ı ve hüküm ile hikmetlerini ele almış.
Ayrıca Suriye İhvanı ile ilgili hazırlanan bir çeviri makale de bu hareketin şu anki durumu hakkında az olan bilgimize büyük katkı sunacak.