1993: Avrupa Birliği üyesi 15 ülke ile Türkiye arasında Gümrük Birliği Antlaşması Dışişleri Bakanı Murat Karayalçın tarafından imzalandı. Bu antlaşma, taraflar arasında tarife indirimi ve ortak gümrük tarifesine uyum yükümlülüklerinin yanı sıra, Ankara'nın AB'nin ortak politikalarına uyumu da içeriyor. Türkiye, büyük kazanımlar elde etmek için bu antlaşmayı imzalamıştı. Ancak bu anlaşma ile Türkiye’nin AB ülkelerinin açık pazarı haline geldiği gerçeği uzun yıllar sonra anlaşılacaktı.

2008: CHP'nin üniversitelere başörtüsünü serbest bırakan düzenlemenin iptali için yaptığı başvuruyu Anayasa Mahkemesi kabul etti. Meclis genel kurulunda düzenleme 411 oyla kabul edilmişti. Hürriyet gazetesi, düzenlemeyi “411 el kaos için kalktı” manşetine taşımıştı.

2008: Kudüs merkezinde Siyon okuluna sızmayı başaran Filistinli bir mücahid okul içinde 8 Siyonisti öldürdü. Eylemi gerçekleştiren mücahid saldırıda şehid oldu. Eylemi Hamas üstlendi. Siyonist rejim Hamas'ın bu başarılı operasyonu karşısında şok geçirirken tüm Filistinliler, Filistin topraklarını işgal edip on binlerce müslümanı şehid ettiren Siyonist zihniyetin aldığı bu darbe ile sokaklara dökülerek sevinç gösterileri yaptılar.

2013: Hugo Chavez hayatını kaybetti. Uzun zamandan bu yana kanser tedavisi gören venezuela devlet başkanı Hugo Chavez 58 yaşında hayatını kaybetti. Chavez'in ölümünün ardından ülkede yas ilan edildi.

2016: Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevinde tutulan 6 PKK'li mahkûm firar etti.

2017: ABD Başkanı Donald Trump, nüfusunun çoğunluğu Müslüman 6 ülkenin vatandaşlarına 3 ay yeni vize sınırlaması getiren düzenlemeyi imzaladı.

2019: Mardin’in Artuklu ilçesinde, istinat duvarının çökmesi sonucu tarihi bir mescid ortaya çıktı… Ortaya çıkan mescit, Cumhuriyet dönemindeki ittihat terakki zihniyetinin cami ve İslam düşmanlığını bir kez daha gözler önüne serdi.

2020: TÜRKİYE İDLİB’DE 27 ŞUBAT’TA OPERASYON BAŞLATTI. BAAS REJİMİ VE RUSYA’NIN HAVA SALDIRISINDA 34 ASKER HAYATINI KAYBETTİ. İDLİB’DE SAHADA ÇATIŞMALAR DEVAM EDERKEN TÜRKİYE BİR TARAFTAN AVRUYA’YA GİDEN SINIR KAPILARINI AÇTI. GERGİNLİĞİN DEVAM ETTİĞİ GÜNLERDE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN RUSYA’DA PUTİN İLE BİR ARAYA GELDİ. GÖRÜŞME SONRASI DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI EK PRTOKOL İMZALADI. CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN VE RUSYA DEVLET BAŞKANI VLADİMİR PUTİN TARAFINDAN MOSKOVA'DA SAĞLANAN MUTABAKAT ÇERÇEVESİNDE, İDLİB GERGİNLİĞİ AZALTMA BÖLGESİ'NDE ATEŞKES YÜRÜRLÜĞE GİRDİ. (İDLİB'DE ATEŞKES BAŞLADI)

2020: YILLARDIR ABLUKA ALTINDA TUTULAN VE SÜREKLİ SİYONİSTLERİN SALDIRILARININ HEDEFİ OLAN GAZZE, BU KEZ YANGINLA SARSILDI… NUSAYRAT MÜLTECİ KAMPINDA ÇIKAN YANGINDA ÇOĞU KADIN VE ÇOCUK 15 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ. (GAZZE'DE YANGIN)

2020: KORONAVİRÜS SALGININDAN KUTSAL TOPRAKLARDA NASİBİNİ ALDI. SUUDİ KRALIĞI SALGINA KARŞI ÖNLEMLER KAPSAMINDA KÂBE TAVAFINI DURDURMA KARARI ALDI. (KÂBE TAVAFI DURDURULDU)