Maliki, Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısında konuştu.

İşgal altındaki Filistin topraklarında durumun giderek daha da kötüleştiğini ve trajik hale geldiğini dile getiren Maliki, "İşgalci İsrailmakamları, Gazze Şeridi'ndeki 2,3 milyon Filistinliye karşı dayattığı felaketler kapsamında açlığı bir savaş aracı olarak kullandı. İsrail'in dayattığı açlık sebebiyle son günlerde yaklaşık 20 çocuk acılar içinde can verdi" dedi.

 Maliki, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Filistin'de işlenen soykırım tüm dünyayı tehdit ediyor. Bu soykırımın sürmesine izin vermemiz halinde İsrail ve destekçileri, dünyamızı gelecek nesillere farklı tanıtmada başarılı olacak. Öyle ki dünyamızda şiddet ve barbarlığın hukuktan ve insanlıktan üstün olduğunu gösterecekler.

İsrail, Gazze Şeridi'ne insani yardımların girişine izin vermek yerine UAD kararını görmezden geldi ve insani yardımların girişini yarıya düşürdü. İsrail ayrıca, sivil vatandaşların etkilenmesine yol açan saldırıları durdurmak yerine kan döken saldırılarını artırdı. Gazze'de aç kalmış ailelerine yardım için toplanan 117 sivilin öldürülmesi de bunlardan biriydi."