MANİSA - Romanya Universitatea Dunarea de Jos din Galati'den, Erasmus staj hareketliliği kapsamında Celal Bayar Üniversitesi'ne gelen Alina Daniela Capat, 3 hafta süresince Uluslararası İlişkiler Birimi'nde staj yaptı.


Uluslararası İlişkiler Biriminde çeşitli görevler alan Alina Daniela Capat, üniversitede bulunduğu süre boyunca edindiği izlenimler, Erasmus ve Mevlana Hareketliliği ile AB Projelerinin yürütülmesi, sunulması ve kabulüne ilişkin kapsamlı bir rapor hazırladı.


Celal Bayar Üniversitesi'nin tanıtımına ilişkin hazırladığı raporu Romanya Universitatea Dunarea de Jos din Galati'de sunacak olan Alina Daniela Capat, staj süresince birçok deneyim edindiğinin altını çizerek, Celal Bayar Üniversitesi'nden güzel birikimler ve anılarla ayrıldığını belirtti.


Yapılan Erasmus anlaşması kapsamında, Danimarka University College Lillebaelt Hemşirelik Okulu'ndan Celal Bayar Üniversitesi'ne gelen 4 öğrenci; Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç Dr Dilek Ergin Koordinatörlüğü'nde, Yrd Doç. Dr. Nesrin Şen Celasin ve Arş. Gör. Duygu Karaarslan eşliğinde Hafsa Sultan Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Klinikleri, Moris Şinasi Çocuk Hastanesi, Manisa Sevgi Evleri Çocuk Yuvası, Kanat Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezlerinde staj yaptılar. 16 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'nde ise öğrencilere Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı Öğr. Gör. Dr. Aynur Çakmakçı Çetinkaya eşlik etti. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)