BATMAN - Kentte duyarlı STK ve şahsiyetlerce oluşturulan 'Sorumlu Vicdan Hareketi', son dönemde bölgede yoğunlaşan kan davaları cinayetlerine dikkat çekmek ve çözüm önerileri geliştirmek amacıyla Batman Esnaf Kefalet Odasında STK temsilcileriyle istişarede bulundu.

 

Toplantıya, Mazlum-Der Genel Başkan Yardımcısı Avukat Murat Çiçek, Baro Başkanı Avukat Ahmet Sevim ve STK temsilcileri katıldı.
Toplantıda bölgede kan davası adına işlenen cinayetler meselesi tartışılarak çözüm önerileri alındı.

 

Yaptıkları toplantının amacı hakkında konuşan 'Sorumlu Vicdan Hareketi' yetkilisi Dr. Mehmet Demir, özellikle bölgede son 3 ay içerisinde çok ciddi kan davaları yüzünden ölümlerin yaşadığına dikkat çekerek, "Bölgede kan davası adı altında katliam tarzında ölümler yaşanıyor. Bu ölümler hepimizi ciddi anlamda endişelendirmektedir. Son olarak Mardin cezaevinin önünde 5 kişi vuruldu. Ne yazık ki şuanda kadınlar da artık öldürülüyor. Batman'da bu konularla ilgili olarak bu vahşetin önüne geçmek için ne yapılabilir, diye çözüm arayışına girdik. Toplantımızda STK temsilcileri, kanaat önderleri, şahsiyetler ve yazarları önümüzdeki süreçle ilgili nasıl bir strateji izleyebiliriz diye toplamaya çalışıyoruz. Ardından bu kanın son bulması için bir plan hedefliyoruz." dedi.

 

Katılımcılar, toplumda insan hakları bilincinin gelişmesi için fikir alışverişinde bulundu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)