MALATYA-Tohma Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyelerine, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Süt Sığırcılığı Projesi adı altında 50 aileye 4'er adet Gebe Düve verilmesi nedeniyle tören düzenlendi.

Törene Malatya Valisi Vasip Şahin, vali yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Selvi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İl Müdürü Nebi Tepe, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Vahap Şahin, kurum ve kuruluşların yetkilileri ile Tohma köyü sakinleri katıldı.

Törende konuşma yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Selvi "Tohma Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından uygulanan hayvancılık projesi, Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi (KASDP) kapsamında 50 aileye 4'er baş süt sığırcılığı projesi olup, bu kapsamda alınacak hayvanlar en az 18 aylık ve asgari 4 aylık gebe düvelerden seçilip, kooperatif ortaklarınca alınacak hayvanların simental ırkı hayvanlar olmasına karar verilmişti. Bugün burada Gebe Düveleri hak sahiplerine teslim etmek için toplanmış bulunmaktayız. Önemli olan bu düvelerimizi sağlıklı bir şekilde yetiştirerek ileriki yıllarda çoğaltmaktır. Bu anlamda Müdürlük olarak üzerimize düşen ne varsa gece gündüz demeden yapmaya hazırız." dedi.

Malatya Valisi Vasip Şahin ise "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğümüz tarafından üstlenilen bu projedeki amacımız, Malatya Hayvancılığını geliştirmek ve Kırsal alanda yaşayan üreticilerimizin refah düzeyini yükseltmektir. 50 ailemize 4'er adet dağıtılan Gebe Düvelerin çoğalması sizlerin elinde. Bu hayvanlar süt vermeye başladığı zaman yaklaşık 3 ton civarında üretim gerçekleşecek. Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren süt işleme fabrikalarının köyünüze yakın olması büyük avantaj. Köyünüzün ileriki yıllarda Süt Sığırcılığı ve üretimi konusunda söz sahibi olacağını temenni ediyorum." İfadelerini kullandı. (Enis Ağırbaş-İLKHA)