Ergenekon Terör Örgütü Davası sürerken kıpırdasa öleceği ile ilgili rapor verilen CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın yemin için geldiği TBMM Genel Kurulu’nda çok sağlıklı bir tavır çizmesi AK Partili vekilleri şaşırttı.

Hareket etmesi hayati tehlike oluşturan Haberal’ı Meclis Genel Kurulu’nda çok sağlıklı gördüklerini belirten TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi, AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş, “Kalp açısından bir problemi olan insanın hemen kısa sürede sağlığına kavuşması ve normal bir birey olarak hayatını devam ettirmesi mümkün değil. Mutlaka ya yavaş hareket edecekti, ya yavaş adımlarla gelecekti, yüzünde şişlik oluşacaktı. Neredeyse kürsüye uçarak gitti.” dedi.

GAYET SAĞLIKLI BİR BİREY GİBİ

Demokrasinin işlemesinden yana oldukların belirten Yurttaş, hukukun verdiği karara da saygılı olduklarını bildirdi. Haberal’ın hukukun ve siyasetin gereği olarak gelip yemin etmesine saygı duyduklarını ifade eden Yurttaş, Haberal hakkında daha önce verilen doktor raporlarında hareket ettirilmesinin, mahkemeye götürülmesinin çok riskli olduğu, hayati tehlike arz ettiğinin yer aldığını hatırlattı. Hareket etmesi hayati tehlike oluşturan Haberal’ı Meclis Genel Kurulu’nda çok sağlıklı gördüklerini belirten Yurttaş, “Bir doktor olarak görme ile yapılabilecek muayenede yürüyüşü, konuşması, tavırları, iletişimi, yani her açıdan sağlıklı bir birey olduğunu gördük.” dedi.

KÜRSÜYE UÇARAK GİTTİ

Daha önceden hasta olan Haberal’ın sonradan iyi olup olamayacağı ile ilgili Yurttaş, “Kalp açısından bir problemi olan insanın hemen kısa sürede sağlığına kavuşması ve normal bir birey olarak hayatını devam ettirmesi mümkün değil. Mutlaka ya yavaş hareket edecekti, ya yavaş adımlarla gelecekti, yüzünde şişlik oluşacaktı. Neredeyse kürsüye uçarak gitti.” dedi. Haberal’ın sağlıklı görünmesine sevindiğini ifade eden Yurttaş, Haberal’a verilen raporların mutlaka araştırılması gerektiğini kaydetti.

HAREKET ETMESİ SAKINCALI RAPORU VERİLMİŞTİ

Ergenekon Terör Örgütü davası sürecinde hareket etmesinin sakıncalı olacağı belirtilen ve tutukluluk süresinin 2 yılını cezaevi yerine hastanede geçiren Haberal, tahliye edilişinin ardından hareketliliği ile dikkat çekmişti. Haberal, Kardiyoloji Enstitüsü`nde yatarken ‘hastanede tedavi edilmesine gerek yoktur’ raporunun 1 yıl boyunca mahkemeden saklandığı ve ‘hareket ederse ölür’ denilerek Adli Tıp Kurumu uzmanlarının muayenesinden kaçırıldığı ortaya çıkmıştı.

Daha sonra Ergenekon Terör Örgütü davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin talebi üzerine Haberal’ın sağlık durumunu inceleyen Adli Tıp raporunda Haberal için ‘golf, bowling, tenis bile oynar’ sonucuna varılmıştı.