VAN- Merkez Şerefiye Mahallesi Urartu Sokağı, Santral 6. Sokak ve İrfan Baştuğ Caddesinde sokak lambaları aylardır hiç yanmazken Hastane Caddesi'nde ise sokak lambalarının 24 saat yanması halkın tepkisine neden oldu.

Yaklaşık bir yıldan beri sokak lambaları yanmayan Urartu Sokağı, Santral 6. Sokak ve İrfan Baştuğ Caddesi sakinleri, kendileri karanlıkta iken yanı başlarında bulunan Hastane Caddesi'nde sokak lambalarının 24 saat açık olmasına tepki gösterdiler.
Yetkililere defalarca dilekçe ve telefonla ulaştıklarını söyleyen vatandaşlar taleplerinin sonuçsuz kaldığını söylediler.

Şerefiye Mahallesi Urartu Sakağı'nda 8 yıldır esnaf olduğunu söyleyen Lezgin Duman, defalarca karanlıktan faydalanan hırsızların çok rahat bir şekilde işyerlerini soyduklarını ifade ederek VEDAŞ yetkililerine adeta isyan etti.

"Kimi arkadaşlar sabaha kadar nöbet tutuyor"
Aylardır sokaklarının karanlıkta olduğunu ancak bir sokak ötede ise lambaların gece-gündüz yandığını ifade eden Duman, "Defalarca VEDAŞ'a bilgi verdik. Halledeceklerini söylediler. Ama bir türlü bu sorun çözülmedi. Bir ay önce medyaya da yansıması üzerine VEDAŞ müdürü olaydan haberlerinin olmadığını sorunu çözeceklerini söyledi ancak araya bir aydan fazla bir zaman geçmesine rağmen hala hiç kimse gelip bakmadı. Buradaki esnaf ve apartman sakinleri olarak bu durumdan şikâyetçiyiz. Çünkü karanlıktır. Hırsızlık olayları yaşanıyor. Burada kimi arkadaşlar sabaha kadar nöbeti tutuyor" dedi.

"Dükkânlarımıza defalarca hırsız girdi"
Defalarca VEDAŞ'a dilekçe yazdığını söyleyen sokak esnaflarından Süleyman Hezer ise, "Yetkililere ricamız vermiş olduğumuz dilekçeyi dikkate alsınlar. Sokaklar kapkaranlık oluyor insan dışarı çıkmaya korkuyor. Hırsızlık olayları yaşanıyor. Kaç defa dükkânlarımıza girdiler. Mallarımızı sokak köşesinde ellerinden aldık. Bir de hemen sokağın başında Van'ın en büyük hastanelerinden biri var. Yüzlerce insan bu sokağı kullanıyor. Onun için gece lambalarının bir an önce yapılmasını istiyoruz" şeklinde konuşarak yaşananlara tepki gösterdi.

"Vicdanınız kabul ediyorsa biz de kabul edeceğiz"
Caddede kız öğrenci pansiyonu olduğunu fakat korkudan çöplerini dahi dökemediklerini belirten Zabit Altıntaş ise "Urartu sokağının lambaları bir yıla yakındır yanmıyor. Hemen sokağın bitimindeki hastane caddesinde ise bu lambalar 24 saat yanıyor. Yetkililer gelip baksınlar eğer onların vicdanları kabul ederse biz de kabul edeceğiz." Diyerek tepkisini dile getirdi.

Öte yandan konuyla ilgili bilgi almak için VEDAŞ yetkililerini arayan muhabirimize sorunun en kısa süre halledileceği söylendi. (Murat Dalgın-İLKHA)