1922: Mısır, İngiltere'den bağımsızlığını ilan etti.

1945: Türkiye, Birleşmiş Milletler Beyannamesi'ni imzaladı.

1978: Orgeneral Kenan Evren, Genelkurmay Başkanı oldu.

1980: Yurt dışında çalışan vatandaşlara dövizle askerlik yapma imkanı tanıyan yasa Meclis’te kabul edildi.

1986: İsveç Başbakanı Olof Palme, silahlı saldırıda hayatını kaybetti.

1991: Körfez Savaşı’nda Ateşkes Sağlandı. Irak diktatörü Saddam Hüseyin’in Kuveyt’i işgal etmesi sonrasında başlayan I. Körfez Savaşı 28 Şubat 1991’de ateşkes yapılması ile sona erdi.

1994: NATO, tarihinin ilk saldırısını Sırplara karşı gerçekleştirdi.

1997: Tarihi MGK toplantısı yapıldı. Daha sonradan askerler tarafından 'post modern darbe' olarak nitelendirilecek olan bu toplantıda askerler Hükümete sert uyarılarda bulundular. Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir, daha sonra yaptığı bir açıklamada 'Demokrasiye balans ayarı yaptıklarını' söyledi. Türkiye Millî Güvenlik Kurulu'nun 9 saat süren toplantısında 28 Şubat süreci olarak adlandırılan 18 maddeden oluşan karar alındı. Bu kararlar, irticayı Türkiye'nin önündeki en büyük tehlike olarak saptadı. MGK'da, Atatürk ilke ve inkılaplarının ödünsüz uygulanması kararı verildi. Bu kararlar aynı zamanda bir “28 Şubat süreci” denilen bir sürecin başlangıcı oldu. Ayrıca 2012 yılında konu ile ilgili açılan davada mahkeme bu süreci darbe olarak kabul etmiş ve o dönemde 28 Şubat bin yıl sürecek diyen generallerin çoğu müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Fakat çoğunun infazı yapılmadı.

2002- Hindistan'ın Ahmedabad kentinde Hinduların ateşe verdiği, Müslümanlara ait evlerde 55 kişi katledildi.

2020: TÜRKİYE, İDLİB’DE YAŞANAN BÜYÜK KAYBIN SABAHINDA AB’NİN ANLAŞMALARA UYMADIĞINI DA GEREKÇE GÖSTEREREK SURİYELİ MÜLTECİLERE AVRUPA KAPILARINI AÇTI. YAPILAN AÇIKLAMANIN ARDINDAN TÜRKİYE’NİN FARKLI BÖLGELERİNDEN ON BİNLERCE MÜLTECİ SINIRA DOĞRU HAREKETE GEÇTİ.