Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşen zirvenin açılış törenine katılan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Yükseköğretimin Geleceği" başlığıyla yaptığı konuşmada, YÖK'ün ileriye dönük vizyonuna ilişkin bilgiler paylaştı.

Yenilikçi eğitim paradigmalarının kritik rolü, dijital teknolojilerin entegrasyonu ve küresel iş birliğinin yükseköğretimin geleceğini şekillendirmedeki önemi üzerinde duran Özvar, tarihin çarklarını harekete geçiren bilimsel araştırmalar ve teknolojik yenilikler tarafından yönlendirilen, tüm sektörlerde olağanüstü değişimlere tanıklık eden bir çağda yaşadıklarını anlattı.

Açılış töreninin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Özvar, zirvenin yurt dışından ve yurt içinden çok sayıda üniversite mensubunu, bakanları, valileri, üniversite birliklerini ve uluslararası yükseköğretime dair pek çok kuruluşu bir araya getirdiğini söyledi.

Zirvenin amacının Avrasya kuşağındaki ülkelerin yükseköğretim alanında iş birliği imkanlarını araştırmak, bilim ve teknoloji alanındaki münasebetleri daha üst noktalara çıkarmak olduğunu aktaran Özvar, "Uluslararası öğrenci hareketliliği, yükseköğretimin son yıllardaki en önemli konularından bir tanesidir. Bu zirve aynı zamanda, uluslararası öğrenci hareketliliği konusunda Türk üniversitelerinin ve dünya öğrencilerinin, bölge ülkelerinin aday öğrencilerine yönelik önemli bir toplantıya ev sahipliği yapıyor." diye konuştu.

Özvar, zirvenin düzenlenmesinde emeği geçenlere, destek veren kurum, kuruluş ve bakanlıklara teşekkür etti.

- Çalıştay ve paneller

29 Şubat'a kadar sürecek zirveye 60'dan fazla ülkeden gelen katılımcılar, çalıştay ve paneller düzenleyecek.

Burada gerçekleştirilecek 50'den fazla eş zamanlı oturumda, yükseköğretimde uluslararasılaşma trendleri, dünyada uluslararası öğrenci hareketliliği, Erasmus+, uluslararası projeler, yurtdışı değişim programları, dijital dönüşüm, kalite güvencesi ve uluslararası sıralamalar gibi konular ele alınacak.