BİTLİS - Memur Sen Bitlis Şube Başkanı İsmet Alca, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın açıkladığı demokratikleşme paketini olumlu bir adım olarak gördüklerini ve paketin devamını beklediklerini söyledi. Alca, "Ant dayatmasının kaldırılmasını ise sevindirici buluyoruz." dedi.

Paket toplumun beklentilerini tamamen karşılayamadı
Alca, paketin açıklamasının ardında yaptığı açıklamada, paketin toplumun beklentilerini tamamen karşılayamadığını belirterek şunları söyledi: " Atılan adımlar her ne kadar olumlu olarak görülse de toplumun beklentilerini karşılayacak düzeyde değildir. Memur Sen Konfederasyonu olarak kamusal alanda başörtü yasağının kaldırılması için başlattığımız ve Peygamber Sevdalıları ve ona bağlı derneklerinde büyük destek sağladığı başörtü yasağının kısmen de olsa kaldırılması sevindirici bir durumdur. Kamusal alandaki başörtü yasağının kaldırılmasında emniyet, TSK ve yargının muaf tutulması bir eksikliktir."

TCK ve TMK`da değişiklik mutlaka yapılmalı
Halkın büyük beklentisi olan siyasi tutsakların cezalarının kaldırılması veya hafifletilmesiyle ilgili herhangi bir çalışma yapılmaması bir eksiklik olarak gördüklerine dikkat çeken Alca, "Halkımız bu demokratikleşme paketinden siyasi tutsakların durumuyla ilgili bir umut içindeydiler. Paketin açıkladığı sıralarda halk kahvelerde ve evlerde büyük bir umutla televizyon ekranından takip ediyordu. Fakat gerek TCK gerekse de TMK`da bir değişiklik yaşanmadı. Bu da halkın büyük beklentisini boşuna çıkardı. Her halükarda bizler paketin devamı için umutluyuz. İnşallah paketten çıkan kamusal alandaki başörtü yasağı ile faşist ırkçılığı içeren andımız anayasal güvenceler altına alınarak, bu durumda doğacak mağduriyetler takip edilir." diye konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)