779: İbrahim Ethem Hazretleri vefat etti. İbrahim bin Ethem, meşhur âlimlerinden ve evliyanın büyüklerindendir. Üç kıtanın âlimlerinin çoğundan ilim öğrendi. İmam-ı Azam hazretlerinin sohbetleriyle olgunlaştı. Dinde fakih ve müctehid oldu. İbrahim Ethem, Mübarek sözleri dilden dile dolaşan muhabbetiyle hep gönüllerde yaşamıştır. Dünya sultanları unutulmuş, fakat O unutulmamıştır.

1878: Thomas Edison fonografın patentini aldı. Fonograf, sesleri kayıt ve tespit ederek istenildiğinde tekrar edilmesini sağlayan makine olup Amerikalı Edison tarafından 1877 tarihinde icat edilmiştir.

1925: Telsiz tesisi hakkındaki kanun çıktı. Türkiye'de radyonun kurulması Mecliste kabul edildi.

1932: Halkevleri kuruldu. 8 Ağustos 1951'de Demokrat Parti hükümeti tarafından kapatılan Halkevlerinde amaç; Halka politik, ideolojik ve kültürel olarak batılı yaşam biçimini dayatan rejime, entegre olmasını sağlamaktı.

1937: Meteoroloji Genel Müdürlüğü kuruldu.

1959: Londra Konferansı sona erdi. Bağımsız Kıbrıs Cumhuriyeti kurulmasını öngören Londra Antlaşması imzalandı. İngiltere, Türkiye ve Yunanistan, Kıbrıs'ta garantör devlet oldu.

1992: Molla Zeki Atak şehid oldu. 20'li yaşlarında medrese ilmini tamamlayarak çevre köylerde fahri imamlık yapmaya başlayan Molla Zeki, daha sonra Cizre’de ilk Kürt medresesi olan Şeyh Ahmed’e Cezire’nin Kırmızı Medresesinde Kur’an kursu hocalığı yaptı. Seyda’nın İslâmi faaliyetlerinden rahatsızlık duyan dönemin derin güçleri Seyda’ya yönelik baskıları arttırdı. 8 çocuk babası şeyh zeki, 19 Şubat 1992 Perşembe günü Cizre’de şehit edildi.

1994: Libya'da şeriat uygulamasına geçildi; İslami takvim uygulanmaya başlandı.

1998: Rusya'dan Türkiye'ye boru hattı ile doğal gaz getirecek Mavi Akım Projesi için müteahhit firmalar arasında anlaşma imzalandı.

2001: 2001 ekonomik krizi patlak verdi. Önce MGK’nın şubat ayı olağan toplantısında 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Ecevit’e anayasa kitapçığı fırlattı. MGK toplantısında Cumhurbaşkanı ve Başbakan arasında yaşanan gerginlik, krizin ilk işaretlerini verdi. 28 Şubat sürecinin karanlık yapıları bu krizi fırsat bilerek bankaların içini boşalttı.

2008: Küba lideri Fidel Castro, 1959 yılında başladığı devlet başkanlığı görevini bıraktığını açıkladı.

2018: Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesinin Mars keşif aracı, Mars yüzeyinde şerit halinde taş formasyonları keşfetti.