BİNGÖL - Karlıova İlçesi`nde köy korucusu Hacı Alan`ın çarşı merkezinde başından vurularak öldürülmesinin ardından ilçede devam eden gerginlikten sonra Bingöl Valisi, 49`uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı, İl Jandarma Komutanı ve İl Emniyet Müdürü bugün helikopter ile İlçeye gitti.

Konu hakkında Bingöl Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklamada ise, bir ev ve işyerinin yakılmak suretiyle ateşe verildiğini ve 18 işyerinin de camlarının kırıldığını bildirdi.

Karlıova ilçesinde dün meydana gelen olayda Hacı Alan adlı korucunun uğradığı silahlı saldırı sonucu öldüğü belirtilen açıklamada, saldırıyı düzenleyen kimliği belirsiz 2 kişinin kaçarak olay yerinden uzaklaştıkları kaydedildi.

Açıklamada, "Olayın sonrası olay yerine intikal eden şahısların olayın etkisiyle İlçe Merkezinde taşkınlık yaptıkları, bu esnada bir ev ve bir işyerinin kısmi olarak ateşe verilmek suretiyle hasara uğratıldığı ve 18 kadar işyerinin camlarının kırıldığı, meydana gelen olayları önlemek maksadıyla takviye kuvvet bölgeye intikal ettirilmiştir. Konu ile ilgili Emniyet birimleri tarafından muhtemel kaçma istikametlerinde arama-tarama faaliyetlerine devam edilmektedir." ifadelerine yer verildi.

Ali Yıldırım - İLKHA