MERSİN- Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, Mersin ve Tarsus'u turizm pastasına kattıklarını bölgeye yapacakları turizm yatırımlarıyla bölgeyi cazibe merkezi haline getireceklerini söyledi. Milletvekili Uzun, Tarsus ilçe teşkilatını ziyaret ederek burada vatandaşlarla görüşerek sorunlarını dinledi.

 

Tarsus'u marka bir şehir haline getirmek için elbirliğiyle çalışacaklarını belirten Uzun, "Hep birlikte el birliği yaparak çokça çalışarak Tarsus'u gerçekten vizyon olarak, misyon olarak, marka bir şehir yapmamız lazım." diye konuştu.

 

Uzun, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle bilinen Tarsus'un turizm pastasından daha fazla pay alabilmesi için çaba harcadıklarını söyledi. Bu kapsamda önemli projelerin hayata geçirildiği Tarsus'ta, en önemsedikleri projelerin başında 'Tarsus-Kazanlı Turizm Merkezi'nin geldiğini anlatan Uzun, "Bu projemizin dışında Kar Boğazı, Çukurova Havalimanı ve Lojistik Köy gibi dev projelerimiz de var bu projelerin hayata geçmesiyle Mersin başta olmak üzere Tarsus ve bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacak" ifadelerini kullandı.

 

Milletvekili Uzun, Tarsus ilçesinde uygulanacak olan "Arazi Toplulaştırma ve Kapalı Drenaj" projesiyle çiftçinin daha çok kazanacağını da sözlerine ekledi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)