MERSİN - 2013-2014 Eğitim Öğretim yılının başlaması ile birlikte Mersin merkez Yenişehir ilçesindeki okul kantinleri denetlenmeye başlandı.


Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada; Eğitim ve Öğretim yılının başlaması ile birlikte okullardaki kantin denetimlerinin yoğun bir şekilde devam ettiği ifade edildi.


Yazılı açıklamanın devamında, "Kantinde bulunan her şeyi tek tek inceleyen ekipler kantinlerde özellikle hijyen kurallarına uyulup uyulmadığına, gıdaların hazırlandığı çalışma tezgâhlarının mermer, paslanmaz çelik veya benzeri malzemeden yapılmış olmasına, ilgili mevzuat gereğince haşere ve kemirgenlere karşı gerekli önlemlerin alınmış olmasına, tüm gıda ürünlerinde son kullanma tarihlerinin geçmemiş ve orijinal ambalajlarının bozulmamış olmasına dikkat ediliyor." denildi.


"Alo Gıda 174" ve "153 Alo Zabıta"
Öte yandan kantin ve yemekhanelerde yaşanan olumsuzluklar konusunda halkın duyarlı olması ve şikâyetlerini "Alo Gıda 174" ve "153 Alo Zabıta" hattına bildirmeleri istendi. (Osman Öksüz - İLKHA)