BURSA - Uluslararası denetim şirketlerinin bağımsız denetim alanında Türkiye pazarına girmeye çalıştığını söyleyen Bursa Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez, "Bu şirketler sadece bağımsız denetimi hedeflemiyorlar. Yarın, meslek mensuplarının ellerindeki en iyi firmalarını da almak isteyecekler. Bu yüzden, Türkiye'de yeminli mali müşavirler ve mali müşavirler olarak, birlik ve beraberlik içinde olmak zorundayız." dedi.

 

Ahmet Hikmet Sönmez Başkanlığındaki BSMMMO Yönetim Kurulu Üyeleri, Yeminli Mali Müşavirler Odası (YMMO) Başkanı Tayfun Beşe'yi makamında ziyaret etti. YMMO Yönetim Kurulu Üyeleri'nin de hazır bulunduğu ziyarette konuşan BSMMMO Sönmez, meslek mensupları olarak başta tahsilat problemi olmak üzere pek çok sorunla karşı karşıya olduklarını belirterek, "Tüm bu sorunlarımızı, daha az iş kabul ederek ve angarya diye nitelendirdiğimiz işlere bedel getirerek çözebiliriz. Angarya olarak nitelendirdiğimiz bu işlerin angarya olmaktan çıkması için bedellendirilmesi şarttır" dedi. Konuşmasında, Yeni Türk Ticaret Kanunu ve kayıt dışı sorunundan da bahseden BSMMMO Başkanı Sönmez, sorunların ortak platformlarda değerlendirilip, çözüm üretilmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

Sönmez, konuşmasında e-defter ve e-fatura uygulamalarının aksamadan yürüyebilmesi için mükelleflerin bilgilendirilmesinin de önem taşıdığını kaydetti. Uluslararası denetim şirketlerinin bağımsız denetim alanında Türkiye pazarına girmeye çalıştığı bir noktada, mali müşavirler ve yeminli mali müşavirler olarak kendi aralarında pasta kavgasına girmemeleri gerektiğini de ifade eden Sönmez, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu şirketler bizim pazarımıza girerken, sadece bağımsız denetimi hedeflemiyorlar. Yarın meslek mensuplarının ellerindeki en iyi firmalarını da almak isteyecekler. Bu yüzden, Türkiye'de yeminli mali müşavirler ve mali müşavirler olarak bizler birlik ve beraberlik içinde olmak zorundayız."

 

Öte yandan, Tayfun Beşe Başkanlığındaki YMMO Yönetim Kurulu Üyeleri de Ahmet Hikmet Sönmez'e iade-i ziyaret gerçekleştirerek, yeni görevinde başarı dileklerinde bulundu. Ziyaret sırasında konuşan Bursa YMMO Başkanı Tayfun Beşe de birlik ve beraberlik çağrısında bulunarak, işbirliğine her zaman açık olduklarının mesajını verdi. (Zeki Aras - İLKHA)