MARDİN - HÜDA PAR Silopi ilçe teşkilatına ve Diyarbakır'da Sahabe Der temsilciliğine yapılan bombalı-molotoflu saldırılara tepkiler gelemeye devam ediyor. Mardin'in Nusaybin ilçesinde faaliyet gösteren Düşünce Kültür ve Dayanışma Derneği (Düşünce-Der), söz konusu saldırıları yayımladığı bir mesaj ile kanadığını açıkladı.


Barış sürecinin konuşulduğu bir dönemde PKK-BDP uzantılarının sivil toplum kuruluşlarına yönelik bombalı- molotoflu saldırıları halkın nefretini kazandığına dikkat çekilen mesajda, "Daha önce Silopi Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) ilçe başkanlığına bombalı-molotoflu saldırı gerçekleştirilmişti. Şimdi de geçen hafta Diyarbakır'da faaliyet gösteren Sahabe-Der'e bombalı saldırı düzenlenmiş. Bu saldırıda can kaybı olmamakla beraber maddi hasar oluşmuştur. Sürekli barıştan dem vuranların devletle barışırken Kürdistan'da şiddette başvurmaları ve PKK-BDP'nin konu ile ilgili bir açıklama yapmaması halkımızca manidar bulunmaktadır. Bu saldırıyı gerçekleştiren çetelerin bölgemizi 90'lı yıllara geri götürmek istediği, bu saldırıların bunun dışında başka bir amaç ve izahı olamaz." denildi.


Mesajın son bölümünde ise, Düşünce Kültür ve Dayanışma Derneği (Düşünce-Der) olarak, bütün sivil toplum kuruluşlarından bunun önüne geçmelerini, saldırıları kınamaları istenirken, "Saldırıya uğrayan HÜDA PAR ve Sahabe - Der yetkililerinin sağduyulu davranacaklarına inanıyor, kendilerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bu bağlamda bizler de olayı gerçekleştirenleri telin ediyoruz." ifadelerine yer verildi. (Halil Akbalık - İLKHA)