İşgal ordusunun iki haftadan uzun süredir kuşatma altında tuttuğu Nasır Hastanesinde hasta ve yaralıların durumu gittikçe kötüleşiyor.

Hastaneye getirilen yaralılar, işgal askerlerinin hastane avlusunda hareket eden herkese ateş açması nedeniyle işgal kurşunları altında nakledilmeye çalışılıyor.

Yerel medyada, Nasır Hastanesinde görev yapan Filistinli kadın doktor Emire El-Asuli'nin dün gece avludaki bir yaralıyı kurtarmak için hayatını tehlikeye attığı görüntüler yer aldı.

Sosyal medya hesaplarında da paylaşılan videoda Asuli'nin avluda siyonist keskin nişancılar tarafından yaralanan gence ulaşmak için hastanenin giriş kapısından eğilerek hızlıca gencin uzandığı yere koştuğu, daha sonra yaralının aynı yere gelen üç kişinin daha yardımıyla işgal kurşunları altında sedyeyle hastaneye taşındığı görülüyor.

Yerel medyada yer alan haberlerde Han Yunus'un doğu kesimindeki Absan el-Cedide beldesindeki evi işgal ordusunun saldırılarında yıkılan ve yerinden edilen Asuli'nin, hastanede aralıksız hizmet vermeye devam ettiği aktarıldı.