MANİSA - Çalışmaları yerinde inceleyen Manisa Belediyesi Fen İşleri Müdürü Cem Çöllü, geleceğe yatırım yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, "Çocukların eğlenmeleri kadar öğrenmelerini de hedefleyen Manisa Belediyesi olarak, bu kalıcı hizmet ile birlikte çocuklarımıza temel trafik eğitimi vermeyi amaçlıyoruz. Anaokulu ve ilköğretim öğrencilerine hem yaya olarak hem de akülü arabalarla sürücü olarak trafik kurallarını öğreteceğiz." dedi.


Tam donanımlı Trafik Pisti
Çöllü, "Pistte trafik işareti, levha, sinyalizasyon, kavşak, köprü, varyant, demir yolu, yaya yolu gibi her türlü trafik işareti ve kuralı mevcuttur. Tam donanımlı pistte, normal trafik akışını sağlamaları adına çocukların akülü arabalarla sürüş yapmaları da sağlayacağız. Bunun yanı sıra eğitim öğretim yılı içerisinde Milli Eğitim Müdürlüğü ve Trafik Şube Müdürlüğü'nün desteğini almayı düşünüyoruz. Okullarımız ekipler halinde trafik dersi içerisinde uygulamalı olarak Çocuk Trafik Eğitim Pisti'nden faydalanabilecek." diye konuştu.


Eğlenerek öğrenecekler
Son olarak, çocukların pistte alacakları eğitimin kendi güvenlikleri açısından oldukça verimli olacağını belirten Çöllü, "Bilindiği üzere gerek sürücü gerek yaya olarak her yıl binlerce vatandaşımızı maalesef trafik kazalarında kaybetmekteyiz. Bu anlamda, bu acı kayıplarımızın önüne geçmek, sürücü ve yayalardan kaynaklanan kazaların yaşanmaması adına temel trafik eğitimini önemsiyoruz. Hedefimiz çocuklarda trafik bilincini geliştirmektir. Bunu da eğlenceyi öğrenmeye dönüştürerek, yaya, araç trafiği ve kazalara karşı pistte yapılacak olan uygulamalarla çocukların günlük hayattaki becerilerini artırmakla sağlayacağız. Manisa'ya kazandırdığımız pist ile çocuklarımız parka bir ucundan girip diğer ucundan çıkana kadar, hayatı boyunca kendisine lazım olacak trafikle ilgili birçok bilgiyi öğrenecek. Elbette bu tesise çocukları ile birlikte gelen anne ve babaların keyifli zaman geçirmeleri içinde gerekli düzenlemeleri yaptık. Pistin tüm Manisa'ya şimdiden hayırlı olmasını diliyorum." dedi. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)