BATMAN - 28 Şubat süreci ile ilgili açıklama yapan Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat, 28 Şubat sürecinin belgeleri açıklandıkça, bu ülkede yapılmak istenen ihanetlerin de yavaş yavaş gün ışığına çıktığını belirtti.
 
Fırat, "Yıllardır 28 Şubat 1997`de yapılan MGK toplantısında alınan ve bu toplum için birer ihanet vesikası olan kararların Erbakan Hoca tarafından imzalanmadığını söylememize rağmen kimseyi inandıramamıştık. Ama bugün bu belgelerin imzalanmadığı, aksine bu kararlara karşı Merhum Erbakan Hoca`nın büyük bir mücadele örneği göstererek karşı durduğu ortaya çıkmıştır." dedi.
 
Fırat açıklamasının devamında, "Erbakan Hoca o gün sadece cuntacılara karşı mücadele vermemiş, başta darbeci zihniyetin safında yer alan Süleyman Demirel`e, kalemini satan o günün köşe yazarlarına, yandaş STK`lara, bu ülkenin kaymağını yiyen holding patronlarına karşı da dimdik ayakta durmuş ve Türkiye`yi büyük bir kaosun eşiğinden döndürmüştür." ifadelerini kullandı.
 
28 Şubat`ta Erbakan Hoca`nın, büyük bir Devlet Adamı örneğini gösterdiğini ve 9 saat süren toplantı neticesinde onurlu bir mücadele sergileyerek kararlara asla boyun eğmediğini dile getiren Fırat, "Erbakan Hoca bu ülkeye karşı ihanet içinde bulunan karanlık güçlere fırsat vermeyerek Türkiye`nin bugünkü demokratik zemine taşınmasına büyük bir katkı sağlamıştır.
28 Şubat`ın yargılandığı günümüzde belgeler ortaya çıktıkça gerçekler de gün yüzüne çıkmaya devam edecektir" açıklamasında bulundu. (Yasir Oğuz - İLKHA)