Sivas`ta Kangal yakınlarında bir uçağın düştüğü bildirildi. Bölgeden yoğun şekilde duman yükseldiği sağlık ekipleri ve arama kurtarma ekiplerinin bölgeye sevk edildiği belirtildi. Sivas`ın Kangal ilçesi yakınlarında askeri uçağın düştüğü, iki pilotun yaralı olarak kurtulduğu bildirildi.

VALİ MUSTAFA AYDIN`DAN AÇIKLAMA

Sivas Vali Vekili Mustafa Aydın, yaptığı açıklamada, Kangal ilçesi yakınlarında saat 15.15 civarında F-4 tipi askeri uçağın düştüğünü belirterek, "Uçakta bulunan 2 pilot paraşütle atlamışlar. İki pilotumuz yaralı olarak hastaneye naklediliyor. İlçe kaymakamımız, sağlık müdürümüz olay yerinde" diye konuştu.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre; Sivas` ın Kangal İlçesi yakınlarında askeri uçağın düştüğü pilotun ağır yaralı olduğu belirtiliyor. Arama Kurtarma ekiplerinin, Kangal ilçe merkezine 5 kilometre uzaklıkta düşen askeri uçağın enkazına ulaştığı 2 pilotun yaralı olduğu bildirildi.

Sivas`ın Kangal ilçesi yakınlarında askeri uçağın düştüğü, iki pilotun yaralı olarak kurtulduğu bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı, Sivas`ın Kangal ilçesine bağlı Emir köyü yakınlarında askeri uçağın düştüğünü belirterek, düşen uçağın pilotlarının hayati tehlikelerinin bulunmadığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı`nın internet sitesinden yapılan açıklamada, şunlara yer verildi:

"7’nci Ana Jet Üs Komutanlığı/Malatya`dan, 30 Eylül 2013 günü saat 15.00`de, planlı keşif eğitim uçuşu için kalkış yapan 173`üncü Filoya ait bir adet RF-4E keşif uçağı saat 15.22`de Sivas/Kangal-Emir köyünün 5 kilometre batısında henüz bilinmeyen bir nedenle düşmüş, olayda her iki pilot da uçaktan paraşütle atlamış ve sağ olarak kurtulmuşlardır. Pilotların hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Gerekli idari ve adli işlem başlatılmıştır."

AA