MANASA- Çin Halk Cumhuriyeti Huzihou şehri hükümeti, Çin Komünist Partisi komitesi sekreteri ve Hozihou şehri halk kongresi daimi komitesi Başkanı Chen Yiwei ve İstanbul Baş Konsolosu Başkanlığında otuz kişilik bir heyet Manisa'ya gelerek incelemelerde bulundu. Heyet görüşmelerine sabah Manisa Valisi Abdurrahman Savaş'ı makamında ziyaret ederek başladı. Vali Savaş, heyeti valilik önünde karşılayarak makamında ağırladı. Savaş, Çin'den gelen heyete kendilerini Manisa da ağırlamaktan onur duyduklarını ifade ederek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Manisa Valisi Savaş "Huzihou şehri yetkilileri ile ikinci kez bir araya gelişimiz, kardeş kent olmak adına ikinci önemli adımı da atmış olacağız. Arzumuz, temennimiz bu ziyaret ile birlikte kardeş şehir anlaşmasını imzalamaktı ama bir sonraki vesileye kaldı. Bu gün ön mutabakatı imzalamış olacağız" dedi.

 

Vali Savaş heyetteki misafirlere kısaca Manisa hakkında tarımsal, sanayi ve turizm açsından coğrafik ve kültürel önemini vurgulayarak gerek Manisa gerekse Huizhuo şehrinin benzerliklerinin fakında olduklarını bu görüşmelerin iki şehir içinde önem arz ettiğini sözlerinde ifade etti.

 

Chen Yiwei ise Manisa ya tekrar gelmekten mutluluk duyduklarını Manisa valisi'nin sıcak ve resmi karşılamalarından kendilerinin çok memnun olduklarını dile getirerek, "Manisa'nın ekonomik açıdan kalkınması ve tecrübesi konusunda öğrenmek istediklerimiz var. Bizim Manisa ile kardeş şehir projesinin gerçekleşmesini senelerdir umuyorduk, bizim için önemli bir projedir Ekonomik ve üretim açısından çok benzerliklerimiz var. Bu seferki ziyaretimizde ikili ilişkilerimizin bir adım daha ileri gitmesini hedefliyoruz. Ülkenin ekonomik açıdan gelişmesini sağlayacak önemli bir adım olarak düşünüyoruz." dedi.

 

Heyet daha sonra Manisa organize sanayi konferans salonunda organize sanayi bölgesindeki iş adamları ve temsilcileri ile bir araya geldiler. Heyete organize sanayi ile ilgili olarak slayt eşliğinde sanayi bölgesi fiziki ve teknik olarak ayrıntılı bilgiler sunuldu.

 

Daha sonra Huizhuo şehri ile Manisa arasında dostluk ilişkisinin ve işbirliğinin geliştirilmesi hakkında mutabakat metni imzalandı. Mutabakat metnine Vali Abdurrahman Savaş ile Wang Sheng Huizhou şehri belediye başkan yardımcısı imza attı.
(Ramazan Sındıraç-İLKHA)