MERSİN- HÜDA PAR ve İslami STK`lara yönelik saldırılara tepki gösteren HÜDA PAR Mersin İl Başkanı Salih Demir "Kendilerine ve düşüncelerine güvenemeyen, barış ve huzuru hazmedemeyen PKK/BDP çeteleri bir kez daha huzurumuzu kaçırmak istemişlerdir." dedi.

Neye ve kime hizmet ettiği malum, derin odakların güdümündeki yapıların Kürtler arasında fitne ateşini tutuşturmaya ve onları birbiri ile çatıştırmaya matuf girişimlerde bulunduğunun altını çizen Demir, "Bu teşebbüsleri hayretle izliyoruz. Kürt toplumunu kamplara ayırıp çatıştırmak, bu topluma yapılan en büyük ihanettir. Bu emellerin sahipleri, tutuşturmak istedikleri bu fitne ile bu toplumun inanç ve değerlerine olan kin ve düşmanlıklarını ispatlamaktadırlar." dedi.

Kürtlerin İslam kardeşliğine ihtiyacı vardır
Demir, yalan ve iftiralarla bölgede özellikle dindar insanları, evlerini ve kurumlarını cımbızla seçercesine hedef haline getirmenin İslam düşmanlığı olduğunu kaydetti. Kürt milletinin bu gelişmeleri iyi okuyabilmeleri gerektiğini vurgulayan Demir şöyle devam etti: "Müslüman Kürt toplumunun fitne ve savaşa ihtiyacı yoktur. Bu toplumun barışa, huzura ve İslam kardeşliğine ihtiyacı vardır." dedi.

Hür Dava Partisi ve İslami STK`ların bu toplumun bir gerçeği ve bir parçası olduğunu vurgulayan Demir, "Referansını İslam ve bu toplumun değerlerinden almaktadırlar. Bu partiyi halkın beklentileri oluşturmuştur. Her şeye rağmen gerek HÜDA PAR gerekse de bölgede hizmet eden Sahabe Der gibi İslami STK`lar bu toplumun değerlerine, hakka ve barışa hizmet edecek. Bu saldırı akim kalmaya mahkumdur." dedi. (Osman Öksüz-İLKHA)