VAN- Van'ın Edremit ilçesinde 2011'de yaşanan depremlerden sonra yapılan 5 bin 475 konutun bulunduğu, Edremit TOKİ'de yaz boyunca devam eden su sorunu hala çözülmedi. Konu ile ilgili olarak Van Milletvekili Gülşen Orhan'a sorunlarını aktaran TOKİ sakinleri, merkezde 70-140 TL olan su aboneliğinin burada 350 TL olarak alındığını belirterek, suların akmadığını ve Van Valiliği tarafından taşınan suyun parasının ise Edremit belediyesi tarafından tahsil edildiğini iddia ettiler.

 

'Belediye 350 Lira abone parası alıyor"
Van Milletvekili Gülşen Orhan Edremit ilçesindeki ziyaretleri kapsamında Edremit TOKİ sakinleriyle bir araya geldi. Van Valiliği'nin TOKİ'lere getirdiği sular için Edremit Belediyesi'nin kendilerinden para istediklerini dile getiren TOKİ sakinleri, su aboneliği ücretinin Van'ın her yerinde 70 ile 140 lira arasında olduğunu ve Edremit Belediyesi'nin kendilerinden 350 lira abone parası istediklerini dile getirdiler.

 

Bir yıl içerisinde tamamlanan ancak arada geçen iki yıla rağmen hala sorunlarının çözülmediğini belirten TOKİ sakinleri ayrıca Edremit TOKİ'de Sağlık ocağı, spor tesisleri, ulaşım, eczane, market ve AVM istediklerini belirttiler.

 

Van'a her ay 8 Milyon TL su ve taşıma ödeneğinin gönderildiğini söyleyen Gülşen Orhan, belediyenin aldığı abone ücretini vatandaşın isteği yönünde makul düzeye getirmesi gerektiğini söyledi. İnternette dolaşan spekülasyonlara da dikkat çeken Orhan, TOKİ'ler için halktan artı KDV ödemesi alınacağını, TOKİ fiyatlarının 100 bin TL'ye kadar çıktığı yönünde çıkan haberlerin asılsız olduğunu söyledi.

 

'Van Gölü'nün kirlilikten arınması için verilen 400 milyon lira nereye gitti?'
Daha sonra ilçe merkezinde halkla bir araya gelen Orhan'a esnaf, Edremit'te mahallelerde su, kanalizasyon ve yol sıkıntılarının olduğunu dile getirerek, Van Gölü'nün mevcut kirliliğinden biran önce kurtulması gerektiğini ifade ettiler.

 

Dile getirilen birçok şikâyetin belediyeden kaynaklı olduğunu söyleyen Orhan, Van Gölü'nün kirlilikten arınması için 400 milyon lira kaynak ayırıldığını, bu kaynağı belediyelerin arıtma tesisi ve kanalizasyon yatırımlarında kullanacağını, dolayısıyla konunun belediyelerin marifetlerine bağlı olduğunu söyledi.

 

Edremit ilçe teşkilatı toplantısından sonra hükümet binasına geçen Orhan ve partililer Siirt'in Pervari ilçesinden Van'ın Edremit ilçesine atanan Kaymakam Duran Eryılmaz'a, hayırlı olsun ziyaretinde bulunduktan sonra Edremit Belediye Başkanı Abdülkerim Sayan'ı makamında ziyaret ederek bir süre sohbet etti. (Murat Dalgın-İLKHA)