BATMAN - Diyarbakır Merkez Sur ilçesinde İslami çalışmaları ile tanınan Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Sahabe Kültürünü Yayma, Yaşatma, İlim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Sahabe Der ) Temsilciliğine ve HÜDA PAR ilçe başkanlıklarına yapılan saldırılar, İnsani Hak ve Hürriyetler Derneği Hür-Der Batman Şubesi tarafından yapılan basın açıklamasıyla kınandı.

Hür Der Batman Şubesi adına yapılan açıklamada, "Geçtiğimiz günlerde Şırnak`ın Silopi İlçesi`nde ve Diyarbakır`ın Silvan İlçesi`nde Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) İlçe Başkanlığı`na ve Diyarbakır`da mütedeyyin yapısı ile tanınan "Sahabe Der" adlı derneğe yapılan bombalı ve Molotoflu menfur saldırıları kınıyoruz." denildi.

Geçmişten ders çıkarın

Bu saldırıları halkın hür ve özgür iradesine yapılmış saldırılar olarak gördüklerinin belirtildiği açıklamada, "Kürdistan halkının özgür iradesine hiç kimsenin şiddet, korku, yıldırma ve tehditle ipotek koyamayacağına inanıyoruz. Düşmanlarını kendilerine güldürecek kadar basiretsiz kimselerin yaptığı bu zorba eylemleri gerçekleştirenlerin, halkımızı birbirine düşürmeye çalışan şer odaklarının emellerine alet olduklarını hatırlatmak istiyoruz." şeklinde tepki gösterildi.

Geçmişten ders çıkarmayan ve Kürdistan halkına insanlık dışı saldırılarda bulunmaya devam eden çevrelerin halkı birbirine düşürmeye neden olan kışkırtıcı tuzaklardan bir an önce vaz geçmeye ve halkın hür ve özgür iradesine saygı göstermeye davet edilen açıklamada, "Bu vesile ile Müslüman halkımıza yapılacak her türlü şiddet, baskı ve tehditlerin karşısında olduğumuzu ilan ediyor, halkımızı zalimlere karşı birlik ve beraberlik içinde olmaya davet ediyoruz." diye çağrıda bulunuldu.

İktidar saldırıların faillerini bulmalı

Halka yapılan saldırılar karşısında basireti bağlanan iktidarın; bir an önce bu menfur saldırıların müsebbiplerini bularak ortaya çıkarmasını beklediklerinin dile getirildiği açıklamada, "Aksi takdirde bugüne kadar olduğu gibi bugün de yapılan saldırıların faillerinin bulunmaması halinde, iktidarın da Kürdistan halkını birbirine düşürmek için karanlık güçlerle işbirliği içinde olduğu şüphesini gündeme getirecektir." ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın sonunda, "Müslüman halkımızın birliği, beraberliği ve huzur içinde yaşayabilmesi için herkesi sorumluluk sahibi olmaya, hakkın ve halkın yanında yer almaya davet ediyoruz" denildi. (Veysi Demir-İLKHA)