ADANA - TESSEP Adana temsilciliği, kadınlara yönelik verdiği bilgilendirme seminerlerine devam ediyor. Platforma üye derneklerden Anadolu İlim ve Kültür Derneği'nde düzenlenen seminere kadınların yoğun ilgisi dikkat çekti.


Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan seminerde Saliha Kızılçınar bir konuşma yaptı. Konuşmasında toplumun ıslahı ve huzuru için en önemli faktörün kadın olduğunu dile getiren Kızılçınar, "Günümüzde ailelerin huzuru, mutluluk ve düzeni için, hayırlı nesiller yetiştirmek, aile içi muhabbeti arttırmak, yuvalarımızı koruyup ahiretimizi kurtarmak konusunda biz kadınlara büyük görevler düşmektedir." sözlerine yer verdi.


Konuşmasında kadının toplumdaki yeri ve önemine de değinen Kızılçınar, "Bilmeliyiz ki toplumların şekillenmesinde kadınların rolü çok büyüktür. Dolayısıyla kadın ıslah olursa toplum da ıslah olur. Bunun zıddı olarak da kadın ifsat olur bozulursa toplumda bozulur. Bundan dolayı TESSEP ve bağlı STK'ların buna benzer bilinçlendirme seminer gibi faaliyetlerini yoğunlaştırarak sürdürmeleri gerekir." dedi.


Günümüzde kadınlarının bilinçli bir şekilde çıplaklığa özendirilip sürüklendiğini, dinden ve maneviyattan uzaklaştırılıp çeşitli tuzaklara alet edilerek sömürüldüklerini anlatan Kızılçınar, "Çarşıda, pazarda, mağazalarda her yerde karşımıza yarı çıplak giyimli, yüzleri boyalı, ahlaksızlık derecesinde cilveli kadınlar çıkıyor. Bunun müsebbibi her ne kadar düzen olsa da, bizim de payımızın olduğunu unutmamalıyız. Bizler anne olarak çocuklarımızın ahlaki eğitimine önem vermez isek Allah korusun çocuklarımızın gelecekteki hali de böyle olabilir." uyarısında bulundu.


İslami hassasiyeti noksan kadınların dışarı çıkarken gösterişli kıyafetler giymeye özen gösterdiklerini, bunun da giderek Müslüman bayanlara da sirayet ettiğini dile getiren Kızılçınar, "Hâlbuki tam tersi olmalı, Müslüman bayan sokağa çıktığında çekicilikten uzak, cazibeyi örten kıyafetler tercih ederek, evinin içerisinde giydiği kıyafetlerine daha çok özen göstermesi lazımdır." ifadelerine yer verdi.


Peygamber Efendimizin kadınlara verdiği değerin de anlatıldığı seminer, yapılan duayla son buldu. (Yunus Emre-İLKHA)