BİTLİS - Bitlis'te Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında İŞKUR tarafından Milli Eğitim ve Müftülüklerde çalıştırılmak üzere alınacak geçici işçiler için kura çekimi yapıldı.


Kuralar Sabah saat 09.15'te Yüzüncü Yıl Ortaokulu'nun Kapalı Spor Salonu'nda noter huzurunda gerçekleştirildi. Merkezde Milli Eğitimde çalıştırılmak üzere alınacak 100 işçi için 900 kişi başvuruda bulundu. Başvuru yapanlar sabahın erken saatlerinde okulun önünde heyecanla beklemeye başladılar.


Konu hakkında basına açıklamada bulunan İŞKUR İl Müdürü Alaattin Aslan, il ve ilçelerde İl Milli Eğitim ve Müftülüklerde çalıştırılmak üzere alınacak olan bin işçi için toplam 7 bin 848 kişinin başvurduğunu belirterek , "TYÇP kapsamında istihdam edeceğimiz bin işçi için bu gün kuraların çekilişine başladık. Bitlis ve ilçelerinde Milli Eğitim kurumunda çalıştırılmak üzere alacağımız 675 kişinin kuralarını bugün çekerek 07 Ekim'de işe başlatacağız. Öğleden sonra da il müftülüklerinin, iki gün sonra da İlçe Milli Eğitim ve ilçe Müftülüklerinin kura çekimlerini gerçekleştireceğiz. Böylece 7 Ekim'de toplamda bin kişiyi işe almış olacağız. Bu bin kişilik alım, kısa süreli de olsa iş istihdamına büyük bir katkı sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.


Aslan, 9 aylık bir süre için işe alınacak işçilerin bir kısmının Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki okullarda temizlik, bakım ve onarım işlerinde, Müftülük bünyesindeki işçilerin ise camilerde temizlik işlerinde çalıştırılacaklarını sözlerine ekledi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)