Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı (Pentagon), Suudi Arabistan hükümetinin savunma envanterini güçlendirecek bir satış onayını duyurdu. Pentagon bünyesinde faaliyet gösteren Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansı (DSCA) tarafından servis edilen resmi bilgilendirmede; Patriot füze sistemi (PAC-3) çatısı altında imal edilen güçlendirilmiş füze segmentleri ile bunlara eşlik edecek teknik ekipmanların satışına onay verildiği belirtildi.
Hava Savunma Kabiliyetine Stratejik Takviye
Dışişleri Bakanlığı’nın onayından geçen bu 9 milyar dolarlık potansiyel askeri paketin, bölgesel dengeler ve Suudi Arabistan’ın güvenlik altyapısı açısından şu kritik önemi taşıdığı kaydedildi:
Mevcut ve Gelecek Tehditler: Bu satışın, Suudi Arabistan’ın karşısına çıkabilecek güncel ve ileriye dönük güvenlik risklerine karşı koyma kapasitesini ciddi oranda artıracağı ifade edildi.
Savunma Altyapısının Güçlenmesi: Tedarik edilecek sistemlerin, ülkenin genel hava savunma mekanizmasını daha yetkin ve dirençli bir seviyeye taşıyacağı vurgulandı.
Bu onay süreciyle birlikte, iki ülke arasındaki askeri modernizasyon çalışmalarında yeni bir aşamaya geçildiği teyit edilmiş oldu.




