Füzelerle donatılmış bir Amerikan savaş gemisi, Pazar günü Venezuela’ya yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunan Trinidad ve Tobago’nun başkenti Port of Spain’e ulaştı.
Yaklaşık 1.4 milyon nüfusa sahip küçük ada ülkesi Trinidad ve Tobago’nun yetkilileri, Perşembe günü yaptıkları açıklamada Amerikan savaş gemisi USS Gravely’nin bir grup deniz piyadesiyle birlikte ülkeye geleceğini ve kendi askerleriyle ortak tatbikatlara katılacağını duyurdu.
Bu gelişme, ABD’nin Karayipler bölgesine yedi savaş gemisi ve Meksika Körfezi’ne bir gemi konuşlandırdığı bir dönemde yaşanıyor. ABD bu askeri hareketliliği uyuşturucu kaçakçılığına karşı yürütülen bir operasyon olarak tanımlıyor; ancak operasyonun asıl hedefinin Venezuela ve Devlet Başkanı Nicolas Maduro olduğu açıkça görülüyor.
Trump ayrıca dünyanın en büyük uçak gemisi olan USS Gerald R. Ford’un Karayipler’e ulaştığını duyurdu. Maduro ise bu askeri hareketliliği “yeni bir savaş çıkarmaya yönelik girişim” olarak nitelendirdi.




