ABD ordusu, Hürmüz Boğazı üzerinde askeri helikopterlerinin İran İslam Cumhuriyeti tarafından düşürülmesine cevap olarak saldırılar başlattığını duyurdu. Ancak ABD; askeri helikopterinin Hürmüz boğazı üzerinde ne yaptığı ile ilgili bilgi vermekten çekindi.
ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), helikopterin düşürülmesine karşılık olarak Trump'ın talimatıyla İran'a karşı "meşru müdafaa" olduğunu iddia ettiği saldırılar başlatıldığını duyurdu.
Açıklamada, İran'ın kendi hava sahasını ihlal eden askeri helikopteri düşürmesinin haksız bir saldırı olduğu iddia edildi.
İran basını, Keşm ve Cask adaları ile Sirik şehrinde patlama sesleri duyulduğunu belirtti.
ABD'nin saldırına ilişkin Devrim Muhafızları Ordusu'ndan da açıklamada yapıldı.
Devrim Muhafızları Ordusu'ndan yapılan açıklamada ABD'nin saldırılarına ağır bir şekilde karşılık verileceği ve Amerikan üslerinin vurulacağı belirtildi.



