Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nun 80'inci oturumuna katılmak üzere ABD'de.
Şara, 1967 yılında görev yapan eski Cumhurbaşkanı Nureddin el-Atasi'den bu yana BM'de konuşacak ilk Suriye Cumhurbaşkanı olacak.
Şara'nın temasları kapsamında Suriye-siyonist rejim arasındaki son durumu ve yaptırımları ele alması bekleniyor.
TRUMP İLE GÖRÜŞECEK
ABD'ye giden Suriye Devlet Başkanı Ahmed Şara, ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmeyi planladığını söyledi.
CBS kanalına verdiği ve bir kısmı kanal tarafından yayınlanan mülakatta Şara, Trump ile Suriye ve Amerika arasındaki ilişkilerin geleceğini görüşmeyi umduğunu belirterek ABD başkanının Suriye'ye yönelik büyük adımlar attığını vurguladı.
Şara ayrıca ABD-Suriye ilişkilerinin yeniden tesis edilmesi gerektiğini vurguladı.
Dünyanın geçmişte Suriye'yi hayal kırıklığına uğrattığını ancak bugün herkesin yaptırımları kaldırarak yardımcı olabileceğini söyledi.
Suriye'de Beşar Esed rejiminin devrilmesinin İranlı milisleri bölgeden uzaklaştırdığını söyledi.
Ayrıca Suriyeli mültecilerin ülkelerine dönmeleri için çalışılması gerektiğini de vurguladı.
NELER OLUYOR?
Suriye Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani ise geçtiğimiz hafta Washington'a giderek ABD Hazine Bakanlığı yetkilileri ve Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile biraraya gelmişti.
Suriye'nin gündeminde siyonist rejim ile varılması planlanan yeni güvenlik anlaşması da var. Katil Netanyahu, bu anlaşma kapsamında yapılan görüşmelerde ilerleme olduğunu söylemişti.





