• DOLAR 32.375
  • EURO 35.365
  • ALTIN 2323.92
  • ...

Bundan tam 3 yıl önce siyasete yeni bir soluk ve heyecan geldi. HÜDA PAR adıyla İslam'ı referans aldığını söyleyen yeni bir parti kuruldu.

HÜDA PAR kurulduktan sonra birçok kişi ve kesim hakkında çeşitli ithamlarda bulundu. Ancak HÜDA PAR tüm bu söylenenlerden uzaktı. 

Bugün HÜDA PAR'ın 3'üncü kuruluş yıldönümü... Hakkında çok şey söylenen HÜDA PAR'ı kısa bir yazıyla da olsa yakından tanımak ve yanlış bir şekilde tanıyanlara da doğru bir şekilde tanıtmak gerekiyor.

HÜDA PAR, 19 Aralık 2012`de İçişleri Bakanlığına vermiş olduğu kuruluş dilekçesi ile resmen kurulmuş oldu. İçişleri Bakanlığı çıkışında, kurucu Genel Başkan Hüseyin Yılmaz; “Sistemin değil, halkın partisiyiz. Huzurun, barışın, adaletin ve kardeşliğin tesisi için çalışacağız” açıklamasında bulunarak, HÜDA PAR`ın siyasette nasıl bir yol izleyeceğini ifade etmiş oldu.

‘Dürüst Siyaset Gerçek Adalet` şiarıyla yola koyulan HÜDA PAR, 30 Haziran 2013`te 1. Olağan Büyük Kongresini yaptı. Kongrede, Genel Başkanlığa seçilen Av. Zekeriya Yapıcıoğlu şeçildi.

Zekeriya Yapıcıoğlu başkanlığında HÜDA PAR, “Yüce değerlere sahip olan ve bunları hayatında uygulayan bir insan ve toplumu yeniden inşa etmek gerektiğine inanan; bu uğurda çaba sarf eden, her türlü olumsuz dış şartlara rağmen özünü korumaya çalışan ve saldırılara karşı direnen bizlere bir borç ve görevdir” şuuruyla yoluna devam etti.

Ülkedeki, özellikle de bölgedeki tüm sorunlara adalet, kardeşlik ve hakkaniyet doğrultusunda çözümler üretmeye çalıştı. Ortadoğu`daki gelişmelerle de yakından ilgilenen parti, Suriye ve Irak başta olmak üzere savaş ve kargaşanın olduğu ülkelerde, sorunların çözülmesi ve halkın beklentilerinin karşılanabilmesi adına evvela savaşın sona ermesi gerektiğini belirtti.

Doğru kimden gelirse gelsin destek vereceğini belirten eden HÜDA PAR, kurulduğu günden beri topluma faydalı işler yaptı. Halkın faydasına olacak projeleri müspet yönden değerlendirdi. Haksızlıklara uğramışların mağduriyetlerinin giderilmesi adına hazırlanan tasarılara yaklaşımıyla muhalefet anlayışını değiştireceğinin sinyalini vererek halklara bir “umut” oldu.

Adaleti yeniden tesis etmek, toplumu sistemle değil sistemi toplumun inanç değerleriyle uyumlu hale getirmek, Kürt sorununun çözümünü sağlamak, toplumsal huzur ve barışa katkı sunmak, komşu ülkelerle iyi geçinmek, inanç ve ibadet hürriyetinin önündeki engelleri kaldırmak başlıkları, HÜDA PAR`ın ilke ve hedefleri arasında yer aldı.

HÜDA PAR, kurulduğu günden beri hiçbir partinin maruz kalmadığı baskı ve saldırılara maruz kaldı. Özellikle 30 Mart yerel seçim öncesi ve sonrasında yüzlerce il ve ilçe teşkilatı saldırıya uğradı. 6-8 Ekim tarihlerinde Kobane bahaneli olaylarda da, onlarca parti binasına taşlı, molotoflu ve silahlı saldırılar yapıldı.

HÜDA PAR; maruz kaldığı baskı ve saldırılara rağmen ateşe benzin dökerek yaklaşmadı. Halkın menfaatini gözeterek şiddete başvurmayacağını, tüm saldırı ve engellere rağmen siyasi çalışmalarını sürdüreceğini beyan etti.

HÜDA PAR kurulduğu 19 Aralık 2012`den bugüne; faziletli bir toplumun oluşturulması ve muhafazası için çaba ve gayret sarf etmeye, imkânsızlıklara ve karşılaştığı her türlü engele rağmen, ilke ve hedeflerinden taviz vermeden insan merkezli siyasi yürüyüşüne ara vermeden devam ediyor…

Allah-u Teâlâ, HÜDA PAR'a ve toplumun huzur, barış ve ahlaki yönden gelişimi için faaliyetler yürüten tüm oluşumlara başarı ve muvaffakiyetler nasip etsin.

MUHAMMET ŞERİF / DOĞRUHABER