• DOLAR 32.354
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2322.886
  • ...

HUDA PAR 2. Büyük Kongresini Ankara`da gerçekleşti. Öncelikle tebrik eder başarılar dilerim.

Türkiye siyasi hayatına yeni bir soluk ve yeni bir yol çiziyorlar. Kimsenin gür sesle söylemeye cesaret edemediği, dillendirmediği hakikatleri yüksek sesle haykırıyorlar. Bataklığı bildiklerinden sivrisineklerle değil bataklıkla uğraşıyorlar.

Belki güçleri, iddiaları kadar olmayabilir ama, hakikatin gücü bütün güçlülerden daha güçlüdür. Bin büyüğün söylediği bir yalanı, bir çocuğun hakikati söylemesi ile sönüverir değil mi? Çünkü hakikatin kendisi güçlüdür. Kimde ise o da onunla güçlenir.

Onun için HÜDA PAR bütün sorunların temelindeki en büyük sorunun, sistem sorunu olduğunu söylüyor. Dolayısıyla sistemin zulüm üreten mekanizmaları hal olmadıkça, sorunların da hal olmayacağını haykırarak sürekli dile getiriyor. Ama ne yazık ki bu sistemin kaymağını yiyenler bir türlü bu sesi duymak istemiyorlar, duyurmak da istemiyorlar. Ama nafile, korkunun ecele faydası olmaz.

 Şöyle bir soru sorsak acaba nasıl bir cevap alırız: HÜDA PAR'ın dile getirdiği meselelerden hangisinde isabetsiz bir karar almıştır? Hangisinde isabetsiz bir söylemde bulunmuştur? Hangi ilke ve söyleminin altına ehli akıl ve vicdan sahibi imza atmaz.

Dış politika söyleminde mi hata yaptı, iç politika meselesinde mi yanlış teşhiste bulundu. Ümmet için söyleminde mi yanıldı?

Ben görmedim, duymadım. Zamanında onu eleştirenlerin sonradan söylemlerini bırakıp, onun söylemine döndüklerine çok şahit oldum.  Bütün söylem ve eylemleri aklıselim sahiplerinin tasvip ettiği ve takdir ettiği eylem ve söylemlerdir.

Evet bu ülkenin tüm sorunlarının kaynağı sistemdir. Halka uymayan, batıdan alınıp zorla başımıza geçirilen şapka gibi, kanunlar da bizi biz yapan değerlerden tamamen uzaktır. Bu ülkenin anayasası, halkı kucaklayan bir anayasa değildir. Bu ülkenin anayasasındaki ilkeler, bir partinin ilke ve maddeleridir. Bu anayasa bu ülkenin dinine, milletine, örfüne, tarihine düşman bir anayasadır. Sürekli bir çatışma ve sorun kaynağıdır. Bu anayasa ve bu sistem değişmeden sorunları haletmenin bir yolu yoktur. Nitekim iktidar partisi de bunu görmüş olmalı ki, başkanlık sistemi getirmek için çabalamakta. Ama zamanında anayasa konusunda gerekli cesareti gösteremediği için şimdi çırpınıp durmaktadır.

HÜDA PAR kongresinde dikkat çeken diğer bir unsur da Kürtlerin tüm renklerinin temsilcisi katılım göstermişlerdi. Kürt coğrafyasında itidal üzere hareket eden aklıselim ile düşünüp karar veren tüm yapılar orada bulunuyordu. Buda gelecek için güzel bir gelişmedir. Kürt sorununu emperyalist çıkarlara alet etmeyen siyasi yapılar. Kürt sorunun çözümü için Kürt siyasi hareketleri ve bununla alakadar olan kuruluşlar bir araya gelmeli ve makul ve mantıklı çözümler üretmelidir. İnşallah Hüda Par bu konuda da İslami ve insani talepleri baz alarak bir girişimde bulunur ve bu konunun kimi çevrelerce istismar edilmesine engel olur. Bu konuda bir birlik ve beraberlik oluşturarak Kürt coğrafyasına barışın gelmesi, ümmetin kanayan bir yarasının sarılması konusunda üzerine düşeni yapar. Bu mesele gelecek için çok önemlidir. Bugün İslam düşmanları, bu Kürt coğrafyasına bir üs kurmak istiyorlar. Bu üs vasıtasıyla bütün melanetlerini oradan İslam ümmetine zer etmek istiyorlar. Birileri de bu proje için gönüllü çalışıyor. Kürt coğrafyası ümmetin tam ortasında yer alan bir kesişim noktasıdır. Eğer bunu başarırlarsa israilden sonra ikinci bir üs elde edecekler. Bunun için bu meseleye ciddiyetle eğilmeli ve bu mesele adalet, hakkaniyet ve aklıselim ile çözüme kavuşturulmalıdır. Bu anlamda kongreye gelen siyasi yapılarla bir araya gelinerek ortak bir tavır sergilenmelidir. Bu konuda önayak olmalıdır.

Kongrenin heyecanı, coşkusu, tertip ve düzenine diyecek yoktu.

Kongreye gelenlerin çoğu genç ve dinamik insanlardı. Heyecan ve enerjiktiler. Salonu doldurdular. İçeride yer kalmadı, dışarıda kaldılar. Bu da gelecek vaad eden bir noktaydı. Kendilerini başka göstermediler, nasılsalar öyle davrandılar, salonu tekbirlerle inlettiler.

Partiyi tebrik eder, başkana başarılar dilerim. Allah'tan hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

 

 

Diğer Köşe Yazarları