• DOLAR 32.382
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2325.502
  • ...

Bu yıl derken önümüzdeki 2017 yılını değil, şu anda fiili olarak Kasımla birlikte girdiğimiz yılı, biz derken de bütün bir İslam Ümmetini kast ediyorum.

Bizim yılımız olmasını temenni ederken de, biz bir şey yapmadan sadece olup bitenlerden bizim için güzel neticeler çıkmasını beklemiyorum, bizzat kendimizin bu yılı bizim yılımız yapmamız gerektiğini kast ediyorum.

Dünya genelinde olduğu gibi yaşadığımız ülke insanı da Amerikan seçimlerini konuşmaya devam ediyor.

Üstelik bundan önceki seçimlerin tartışması belirli bir zamanda bittiği halde malum neticeden dolayı bu defa sürüp gideceğe benziyor.

Bir yandan Trump`ın neler yapabileceği, bir yandan da Trump`a karşı yapılan protestoların nasıl neticeleneceği ekranların bir numaralı gündemi.

Ve hepsinden de önemlisi, bütün bu durumlarda Türkiye olup bitenlerden nasıl etkilenecek?

Bunlar elbette konuşulacak, tartışılacak, hatta konuşmaktan öte yetkililerce bir takım somut adımlar atılacak, ona göre siyasetler geliştirilecek.

Siz eğer ABD ile aynı paktta yer alıyorsanız, stratejik ortaksanız, söz konusu devletle ciddi boyutlarda ticaretiniz varsa, birçok konuda muhtaç durumdaysanız…

Hepsinden de önemlisi; son zamanlarda sizin düşmanlarınızla iş birliği halindeyse, onları besleyip barındırıyorsa, yine düşmanlarınızla bir olup sizi güneyden ve doğudan kuşatmaya almışsa elbette yazacaksınız, konuşacaksınız.

Kendimiz hiçbir şey yapmadan sadece muhataplarımızın krizlerinden hayırlı neticeler ummak boş bir beklentidir.

Evet, bizi yakinen ilgilendiren ülkelerde önemli değişimler yaşanıyor, bütün dünyanın gözü Amerika üzerinde, önümüzdeki yıl Putin`in siyaseti bırakacağı söyleniyor, İngiltere Avrupa Birliğinden çekilmiş durumda, diğer Avrupa ülkelerinde seçimler var, ABD`ye benzer neticeler beklenmekte.

Fakat bütün bunların nasıl neticeleneceğini bilmiyoruz, insanlığın ve İslam Ümmetinin lehine olup olmadığını kestiremiyoruz.

Onun için biz beklentilerimizi muhataplarımızın zaafları üzerine bina edemeyiz.

Ümmet olarak bir şeyleri görmüş olmamız gerekiyor artık.

Öncelikle öldüre öldüre birbirimizi bitiremeyeceğimizi, Ümmet içinde hiçbir mezhebin ve ırkın bir diğerini öldürmek yoluyla tüketemeyeceğini anlamış olmamız gerekiyor.

Bu anlamda ümmet olarak bu yıl bizim yılımız olsun istiyoruz.

Eğer ümmetin tamamına sesimizi ulaştıramıyor, sözümüzü geçiremiyorsak bu durumda bize düşen gücümüzün yettiğini yapabilmek, kendi çapımızda bu yılı kendimizin yılı yapmak.

Türkiye Müslümanlarının görmek istediği bir takım fotoğraflar var, ziyaret fotoğrafları.

Şu ana kadar hiçbir zaman bir arada göremediği, ekranlardan, sayfalardan, görsel medyadan birbirlerine ateş püsküren kesimleri, temsilcilerini bir arada görmek istiyor.

İslam dünyasında akmakta olan Müslüman kanını durdurmak için taşın altına elini koyacak, insiyatif alacak, bedel ödeyecek ve sonunda bu yılı bizim yılımız yapacak kardeşlere çok şiddetle ihtiyacımızın olduğunu unutmayalım.

Allah`ın izniyle bu konuda hiç de ümitsiz değiliz.