• DOLAR 32.383
  • EURO 35.107
  • ALTIN 2326.38
  • ...

Hatırlayacağınız gibi yazılarımda ve sohbetlerimde sizlere birçok kardeşimizin gördüğü zulüm ve işkencelerden bahsederim. Son olarak Diyarbakırlı bir kardeşimden dinledim ve hayretler içinde kaldım.

“Diyarbakır`da doksanlı yıllardı, orta öğrenimdeydim. Annem her gün gizli gizli ceplerimi arıyordu. Bir gün farkına vardım ve niçin aradığını sordum. Ben de merak etmiştim çünkü. Sigara içmediğimi, kötü bir alışkanlığımız olmadığını biliyordu. Namazımı kılar, camiye gider ve hep iyi arkadaşlarla birlikte olurdum. Onun için annemin ceplerimi niçin aradığını merak ettim ve sordum. Önce geçiştirmek istedi, önemli bir şey olmadığını, bir anne olarak böyle bir görevinin olduğunu söylese de bir şeyler gizlediğinin farkındaydım. Zorlayınca söyledi; “Kulak arıyorum, altın arıyorum.” dedi. Ne kulağı deyince bayağı insan kulağı ve bildiğimiz altın aradığını söyledi.

Meğer birileri benim ve arkadaşlarımın gizli gizli insan öldürdüğümüzü her insan için bir altın aldığımızı, bunu ispat etmek için öldürdüğümüz her insanın kulağının birini kesip götürdüğümüzü söyledi.

Düşünebiliyor musunuz? Her şeyini yakinen bildiği evladı hakkında, bir anne nasıl böyle kandırılıyor?

Müslümanların bölgede nasıl bir iftira kampanyasıyla karşı karşıya olduğunu, bugünün tabiriyle nasıl etkin bir algı operasyonuna maruz kaldıklarını anlayabiliyor musunuz?

Cami çalışmalarıdır bütün bu iftiraların sebebi. Peygamber Sevdalıları bölgede Müslümanca var olabilmenin biricik yolunun cami eğitiminden geçtiğini biliyorlardı ve bunun üzerinde yoğunlaşmışlar, çocukları ve gençleri camilerde toplamışlar, başta Kur`an olmak üzere siyer ve fıkıh dersleri vermişlerdi.

İşte birileri buna tahammül edememiş ve cami çalışmalarına karşı amansız bir savaş yürütmüşlerdi. PKK, Jitem ve Paralel yapıydı bu savaşı yürütenler. Cami çalışmalarına katılan kim varsa, öğreticilerden imamlara, küçücük çocuklara kadar hepsi operasyonlara uğradı, işkencelere uğradı, zindanlara atıldılar. Onlardan bir kısmı hala zindanlarda yatmakta.

Gelelim bu cami eğitiminden mahrum bırakılanlara... İşte onlar da bugünkü Pkk`yı oluşturanlardır.

Sadece Türkiye için değil, İslam coğrafyasının orta yerinde Ümmet için PKK ve türevlerinden daha büyük bir bela görebiliyor musunuz?

Dünyadaki hangi kâfir onları desteklemiyor, hangi kâfir ve emperyalistlerin onlarla araları iyi değil, hangisiyle işbirliği yapmıyor?

Açıktan açığa, ABD mi desteklemiyor, Rusya mı desteklemiyor, Avrupa ülkeleri mi desteklemiyor?

Dünyanın ahlâksız ve sapkın gurupları ve derneklerinden hangisi pkk ile birlikte değil?

Ve bütün bunların sebebi, zamanında yapılmayan cami eğitimine varıp dayanmıyor mu?

Ve bunun vebali buna engel olanların üzerinde değil mi?