İslam medeniyetinin ayıbı Halep

Bir İslam medeniyetinin şehri ve Müslüman bir toplumun kaderi BM`de belirleniyorsa vay Müslümanların haline! Halep her gün bombalanıyor ve her gün yüzlerce insan katlediliyor. Müslümanlar ise dünya peşine düşüp din kardeşlerini kaderlerine terk ettiler. Bize ne oldu… Biz böyle değildik!

Ekleme: 08.12.2016 11:06:00 / Güncelleme: 08.12.2016 11:06:00 / Analiz
Destek için 

■ Riyad Makaev - Doğruhaber/Analiz

Rus uçakları Halep`te Müslüman kardeşlerimizi bombalarken biz Rusya ile ticareti geliştirmek için kolları sıvadık. Gazze, İsrail tarafından bombalandığında İsrail mallarına boykota çağıranlar bugün nedense suya sopa vurunca susan kurbağalar gibi sustular. Rusya`ya protesto yapmanın caiz olmadığı hiçbir ilmihal kitabında yazmaz. Zalimlere destek vermek zulmü desteklemek gibidir kaidesi ise tüm kitaplarımızda yazılıdır. Peki, nedir zulme karşı haykırmamıza engel olanlar?

NEDEN KİMSE HALEP İÇİN SOKAĞA DÖKÜLMÜYOR?

Kendilerini Şeyh, Evliya olarak etrafında yüzbinlerce insanı toplayıp din adına konuşanlar ve onları din adına tenkit edenler nerede? Neden Halep için sokağa dökülmüyorlar? Onlar din kardeşleriniz değil mi, tüm Müslümanlar kardeştir ayetini keçi mi yedi, yoksa onu nesh mi ettiniz? Bir tek Mursi için Mısır konsolosluk önünde geceleyenler neden yüzbinlerce Halepli Müslüman katledilirken onlar için Rus ve Çin Konsoloslukları önünde protestolar yapmıyor? Merak ediyorum acaba neden?

Ne oldu ki bu kadar değişti bu millet. Yoksa Diriliş Ertuğrul`u seyredip de onun hala yaşadığını ve yakında Halep`e gidip onu kurtaracağını mı sandılar acaba? Nerede, Halep`te Cuma namazı kılacağız diyenler? Neden bugün herkes susuyor? 2023`ü mü bekliyorlar? Geç kalınmış olunmasın, belki Halep çok yakında düşecek yüzbinlerce Müslüman hayatını kaybedecek.

Rusya`ya sarılmak da nereden çıktı? Denize düşen yılana sarılır derler, durum bu kadar mı vahim? Rusya`nın dostu olanlara bakalım hangisi Rusya`dan hayrını görmüştür, hiç kimse. Putin`in yaptığı katliamlar görmezden gelen dünya şimdi Suriye`deki katliama seyirci olarak kalmaya devam ediyor. İslam Dünyası bunun hesabını ödeyemez. Tarih mutlaka bunun hesabını bizden soracaktır, bunda şüpheniz olmasın.

HALEP GÖZ GÖRE GÖRE DÜŞÜYOR

Konuşurken bizden daha yüksek sesle konuşan yoktur belki de ama icraata gelince Halep göz göre göre düşüyor. Bu zor kış şartlarında Halep`te hayat mücadelesini veren kadınlar, çoluk-çocuk hiç akıllarımıza geliyor mu acaba? Ama biliyorum ki büyüklerimiz soranlara şöyle diyorlardır: “Bildiğiniz gibi değil, bunlar çok derin konular, biraz zamana ihtiyacımız var.” İnanıyorum ki bunu kendi kendine soran yüzbinlerce insanımız vardır.

BÜYÜKLERİMİZ DÜŞÜNÜYORLARDIR ELBETTE AMA ÇOCUKLARIN DÜŞÜNMELİK ZAMANI YOK

Ama alıştığımız ve hep söylediğimiz bir şey vardır ya, ‘büyüklerimiz düşünüyorlar ve vardır bir hikmeti…` Elbette ki büyüklerimiz düşünüyorlardır ama Halep`teki çocukların düşünmelik zamanı yok. Korkuyorum ki zamanla o çocuklarımızı “terörist” ilan edilmiş olarak göreceğiz. Rusya diyecek ki  “İslam terörü” beni endişelendiriyor; BM Orta-Doğu sorunu üzerine yüzlerce defa toplanacak ve yine çözüm bulamayacak. Batı`da, Asya`da, Rusya`da, Orta-Doğu`da ve tüm dünyaya terör saldırıları yayılınca biz bugün Halep`te bu zor kış şartlarında annelerini ve babalarını kaybeden, aman dilerken vahşeti gören çocukları yarın karşımızda gördüğümüzde hiç utanmadan bu olanlardan onları sorumlu tutacağız. İnanın bu çocuklar hayat boyunca bugün gördükleri travmayı hep yaşayacak, anne ve babalarının öcünü alma isteği gün geçtikçe büyüyecek ve bunu unutmayacaklardır. Geç olunmadan bu çocukların feryatlarına kulak verip harekete geçmeli. Yoksa daha büyük acılara şahitlik edeceğiz. Sorumlu olanlar başkaları değil biziz, Allah bizi affetsin!