İNCİLERDEN SEÇMELER

Ekleme: 21.10.2016 10:05:00 / Güncelleme: 21.10.2016 10:05:00 / Siyaset Gemisi / İstanbul Haberleri
Destek için 

HÜSEYİN KAYA / SİYASET GEMİSİ / DOĞRUHABER

Binali Yıldırım (Başbakan): “Ergenekon ve Balyoz sapına kadar vardı; ama FETÖ tarafından sulandırıldı.”

Başbakana bir soru: “Milli orduya kumpas kuruldu” sözünü kim söyledi? Cevabı verirseniz “bazı şeyleri kimin sulandırdığını, hatta vıcık vıcık hale getirdiğini de anlarsınız.

Gürsel Tekin (CHP İstanbul milletvekili): “Başkanlık sistemine baktığınızda sonuçta iki partili bir sisteme geliyor. Sayın Bahçeli`nin bu çerçevede ne söylediğini anlıyorum.”

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 13 parti beraber çıktınız Erdoğan`ın karşısına. “Şapşik” Demirtaş`ı saymazsak yine iki parti vardı. Hayallerinizin yıkılması mı sizi öfkelendiren? Bahçeli, kendi iktidarda olmazsa da fikirlerinin büyük oranda iktidarda olduğunu gördü ve ona göre tavır aldı.

Adem Geveri (HDP Van milletvekili): “Bu şiddet sarmalına karşı duruşumuz daha erken olabilirdi ya da daha kitlesel olabilirdi.”

Adem Bey, hendeklerin en civcivli zamanında otoparkta arabası için yer kalmayınca çığlıklar koparıp kendini yerlere atacağına şiddet sarmalına karşı tepkisini dile getirseydi… Ama o zaman yemiyordu değil mi? Kandil`de bir “höst” sesi gelince

Murat Karayılan (PKK liderlerinden): “Erdoğan eski Erdoğan değil”

Eski Erdoğan nasıldı, ne yapıyor, ne yapmıyordu, bilemem; ama PKK`nin eski PKK olduğunu, yine sivil katlettiğini biliyorum.

Ahmet Cemal (Irak Dış İşleri Bakanlığı sözcüsü): “Irak hükümeti olarak, Musul`u kurtarma operasyonunda kahraman Milli Kuvvetlerimize güvendiğimizi ve Irak topraklarında herhangi bir yabancı muharip birliklerin bulunmadığını ifade etmekteyiz”

Mankurtlaşmanın, kemik yalayıcılığının, katiline aşık olmanın somut hali.

Demek ki ne imiş? Amerika askerleri “yabancı muharip birlik” değilmiş. Hani o Irak`ı işgal eden, 1,5 milyon Iraklıyı öldüren, Ebu Gureyb zulmünün mimarı Amerika…

Numan Kurtulmuş (Başbakan yardımcısı): “Bizim tezimiz açıktır. Irak, Iraklılarındır. Musul Musullularındır. Buradaki Türkler, Kürtler, Araplar, Sünniler, Şiiler, Ezidiler, bütün bu faklı unsurlar yeni gelmediler buraya.”

Bu yerelliğe verilen bir değerse eyvallah; ama sanırım öyle değil.

Mesela Türkiye`de birileri “Diyarbakır Diyarbakırlılarındır” derse bu sorun olur öyle değil mi?

70 yıldır yayın yapan bir gazete isminin altına “Türkiye Türklerindir” diye yazar ve pek kimse itiraz edemez. Çünkü bu ifade Anayasa ile güvence altına alınmıştır. Musul`da farklı unsurlar yaşadığı gibi Türkiye`de de farklı unsurlar yaşıyor.

Bekir Bozdağ (Adalet Bakanı): “ABD`nin elinde FETÖ ile ilgili daha çok belge var. ABD`nin FETÖ`yü bilmemesi imkânsız”

Bekir Bey`e sonuna kadar katılıyorum.

Zaten FETÖ`yü kendilerinden başka bilmeyen yoktu ki…

Mark Toner (ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü): “Biz Irak`ta sadece eğitim ve danışmanlık için bulunuyoruz”

Şeytan şeytanlığını yapıyor. Sorun onu dinleyen, onu dost edinen ve ona dayananlarda…