• DOLAR 32.642
  • EURO 35.166
  • ALTIN 2502.554
  • ...
İmam Hatip Okullarına Teşvik Çalışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA - Bursa İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (BİHMED), İmam Hatip Okullarına yönelik teşvik çalışması başlattı. Camilere astıkları afişler ile valileri İmam Hatip Okullarına teşvik eden BİHMED, afişlerin üzerine açılan okulların resimleri ve semtleri yazıldı.

Konuyla ilgili görüştüğümüz BİHMED Genel Başkanı Halil Eldemir, \"Özellikle yeni eğitim sistemi olan 4+4+4 sistemindeki İmam Hatip Ortaokullarının açılmış olmasını halkımıza duyurmak istedik. Bu kapsamda bu çalışmayı başlattık ve bu çalışmamız kısa sürede semeresini verdi\" dedi.

İmam Hatip Ortaokullarına yani 5.sınıfa geçmekte olan 2700 öğrencinin kayıt yaptırdığını açıklayan Eldemir, \"S.B.S`ye göre İmam Hatip Liseleri sınavla sadece 1368 kişi alabilir ve bu rakam yerleşenlerle birlikte şuan %100 dolmuş vaziyette. Düz imam hatip liselerinin ise 1200 kişilik kontenjanı var ve bu sayıda %100 doldu. Başta Osmangazi ilçemiz olmak üzere birçok semtte derslikliler yetersiz kaldı. Özellikle Emek, Bağlarbaşı, Hamitler, Akpınar, Hürriyet semtleri ihtiyaca cevap veremediği için aileleri, öğrencileri evlerinden çok uzak okullara göndermek zorunda kalacaklar\" dedi.

İlahiyatçı Hasan Şenol ise bu gibi çalışmaların artması gerektiğini ve çalışmaların ilerlemesi için daha fazla çaba harcanması gerektiğini belirtti. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir