• DOLAR 32.578
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2487.854
  • ...
"Haksızlığa Karşı Susan Dilsiz Şeytandır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLURFA - İHH Şanlıurfa İl Koordinatörü Behçet Atilla tarafından yapılan açıklamada, Gaziantep Şehitkamil İMKB İlköğretim Okul öğrencisi Şüheda Çevik'in annesi Güllü Çevik'e kızının eğitim hakkını araması nedeniyle Gaziantep adliyesi 18. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasının tam anlamıyla bir hukuk skandalı ve aynı zamanda acziyet ve zulmün itirafı olduğu vurgulandı.

 

Bunun ve benzeri kararların 28 Şubat zihniyetinin son çırpışları olduğu ifade edilen açıklamada, "Ancak siyasi iktidarın Müslüman halkın daha çok mağdur edilmemesi için bu konuda ciddi önlemler alması gerekmektedir. Aksi takdirde halk kendilerine ağır bir fatura çıkarabilir. Hem çocuğun okuma özgürlüğünü elinden alacaksınız hem de annesine ceza vereceksiniz. Bu kabul edilebilir bir şey değildir. Üst mahkemenin kararı bozarak bu hukuksuzluğun önüne geçmesi gerekir" denildi.

 

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Sırf inancının gereği olan başörtüsünden dolayı bu zulme maruz kalan bacılarımıza, kardeşlerimize, kızlarımıza yeteri desteği vermeyenlerin Allah (cc) huzurunda vebalde kalacağına inanıyoruz. Zulüm karşısında susmanın dilsiz şeytan olma gibi bir sonucu var. Bu noktadan hareketle Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) bu zulme sessiz kalmamaları, bir araya gelerek meşru hakları olan protesto ve yürüyüşler tertipleyerek hep birlikte seslerini yükseltmeleri gerekmektedir" (A. Uğurlu - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir