• DOLAR 32.339
  • EURO 35.132
  • ALTIN 2308.229
  • ...
`Hamsi ve istavritin fiyatı geçen yıla göre yüksek`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnsan sağlığına birçok faydası olan balık, Bingöl`de kış mevsiminin başlamasıyla tezgâhlardaki yerini aldı.

15 yıldır balıkçılık yapan Nesih Demir, satışlardan memnun olduklarını ancak hamsi ve istavritin fiyatının geçen yıllara göre yüksek olduğunu söyledi.

Demir, “Şu an tezgâhlarımızda çupra, levrek, çinekop, alabalık, somon, Karadeniz palamudu, ithal Norveç palamudu, hamsi, istavrit, barbunya balığı, yayladere balığı, Erzurum ispir balığı, aynalı sazan ve turna balığı çeşitlerimiz bulunuyor. Hamsi ve istavritin fiyatı yüksek, bir türlü düşmüyor. Hamsi 10 TL, istavrit 15 TL. Geçen yıl hamsi 5 TL, istavrit ise 7-8 TL idi. Diğer bütün balıklarımızı geçen yıl olduğu gibi aynı fiyattan satıyoruz.” dedi.

Balığın sağlık açısından birçok faydası olduğunu dile getiren Demir, sözlerine şöyle devam etti: “Uzmanlar balık sağlıktır diye bas bas bağırıyor. Balık omega-3 barındıran bir üründür. Bingöl`de tüketim oluyor. Çok şükür, işlerimiz iyidir. Tavsiyemiz vatandaşın balık yemesidir. Norveç, Çin ve Japonya`nın ilerleyişini balığa da bağlayabiliriz. Bunların ekonomilerinin yüksek olması, icatlarının çok oluşu balığa da bağlı olabilir.”

Balığı pişirip yemeye hazır hale getirdiklerini sözlerine ekleyen Demir, “Evde balık temizlemek ve pişirmek evin kokmasına neden olur. En azından bayanlar için de eziyet olmaktan kalkmış oluyor. Biz o işi görüyoruz. Tepsileri hazırlıyoruz. Vatandaşa hizmet etmeye çalışıyoruz. Vatandaş sağlığını düşünüyor ve sağlıklı yaşamak istiyorsa balık yesin.” şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir