• DOLAR 32.576
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2425.527
  • ...
Mardin`de doktor darp edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi`nde görevli doktor, sırasından önce muayene olmak istediği öne sürülen bir hasta ve yakınları tarafından darp edildi. Yaralanan doktor tedavi altına alınırken olay ile ilgili 4 kişi gözaltına alındı.

Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde görevli Dr. Hasan Talay, sırasından önce muayene olmak istediği öne sürülen bir hasta ve yakınları tarafından darp edildi. Yaralanan Dr. Talay, Mardin Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Bölümü'nde tedavi altına alınırken, olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.

İddialara göre, Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde görevli Dr. Hasan Talay, 90. sıradaki hastaya baktığı sırada 134. sırada yer alan bir hasta, sırası gelmeden önce muayene olmak istedi. Sırayı beklemeleri gerektiğini bildirilmesine rağmen hasta ve 3 yakını Dr.Talay'ı darp etti.

Darp edilerek yaralanan Dr. Talay, Mardin Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Bölümü'nde tedavi altına alındı. Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.

Bu arada Mardin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Fuat Karakuş, Halk Sağlığı İl Müdürü Saffet Yavuz, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Mehtap Bingül ve Mardin Devlet Hastanesi Başhekimi Bayram Açan, Dr.Talay'ı ziyaret etti.

Dr.Talay'a geçmiş olsun temennilerini ileten Mardin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Fuat Karakuş, bu olayın hoşgörü kentine yakışmadığını söyledi.

Olaydan üzüntü duyduklarını belirten Karakuş, insanların sağlığı için gece gündüz nöbet tutan doktorların darbe edilmesinin kabul edilir hiçbir bir yanının olmadığını kaydetti.

Fedakârca görevini yapan sağlık çalışanlarının, sonuna kadar arkasında olduklarını vurgulayan Karakuş, “Doktorumuz, 134. sıradaki hasta ve hasta yakınları tarafından darp edildi. Biz şiddetin her türlüsünü kınıyoruz, ama sağlığa uzanan eli daha şiddetli bir şekilde kınıyoruz. İnsanların yaşatılması için çaba sarf edilen doktora uzanan el, yaşama uzanan eldir. Bu şefkatli ellere vurulan şefkatsiz elleri lanetliyoruz. Böyle olayların yaşanmaması için de vatandaşlarımızın daha duyarlı olmasını bekliyoruz.” diye konuştu. 

Darp olayına karışan 4 kişinin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. (M. Salih Keskin – İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir