• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
BM`ye üye ülkeler insan haklarını ihlal ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, HÜDA PAR İl Başkanlığında 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı.

Şahin, “Bugün 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü, 68 yıl önce Birleşmiş Milletler tüm insanların haklarını, hukuklarını garanti altına almak için böyle bir anlaşma metninin altına imza attı. Bugün yine bir 10 Aralık günü, etrafımıza baktığımızda özellikle İslam beldelerinde ve Müslümanların yaşadığı hemen hemen bütün coğrafyalarda Müslümanlar kıyımlardan geçiriliyor, insani ve İslami bütün hakları gasp ediliyor ve bu yapılanlar, bahsi geçen metne imza atan ülkelerin çoğunun eli ve desteğiyle yapılıyor. Bugün Halep`te, Arakan`da, Filistin`de ve daha birçok yerde çocuklar öldürülüyor, analar feryat ediyor. Bırakın başka hakları yaşama hakkı bile tanınmıyor ve bunları koruma sözü veren milletler bu durum üzerinden farklı hesaplar peşindedirler.” dedi.

İslam ülkelerinin kendi birliklerini oluşturup, dünya mustazaflarının haklarını korumaları gerektiğini belirten Şahin, açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Birleşmiş Milletler gibi dünyaya yön veren büyük yapıların dillendirip metne döktükleri bu gibi çok önemli meselelerde gereğini yapmamaları, hele kimi ülkelerin çıkar ve amaçları için birçok konuda haksızlık ve hukuksuzluğu kendilerinin dayatmaları veya bizzat yapmaları bu gibi yapıların güvenini sarsmakta ve itibarlarını düşürmektedir. HÜDA PAR İl Başkanı olarak çarenin, İslam ülkelerinin kendi birliklerini oluşturup hem kendilerinin hem de dünya mustazaflarının hak ve hukuklarını korumaları gerekir. Başta mustazaf ve mazlumların olmak üzere herkesin İnsan Hakları Gününü kutluyorum.” (M. Fatih Akgül-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir