• DOLAR 32.56
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2427.201
  • ...
`Halep Srebrenista`nın kaderini paylaşıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Memur-Sen Şanlıurfa Temsilciliği öncülüğünde bir araya gelen birçok STK, Halep`te yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla Cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılarak ardından da basın açıklaması düzenledi.

Balıklıgöl Platosu yerleşkesinde bulunan Halid-i Mevlid (Dergâh) Camii önünde toplanan kalabalık, tüm dünyada hayatını kaybeden Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Ardından Memur-Sen Şanlıurfa Temsilcisi İbrahim Coşkun, STK`lar adına basın açıklamasını okudu.

Srebrenista`nın kaderini paylaşan Halep`te Batı`nın üç maymunu oynadığına dikkat çeken Coşkun, “Bugün insanlığın ve bütün insani değerlerin katledildiği kentlerden biri Halep! Terörü konvansiyonel silaha dönüştüren devletlerin bütün dünyadan yalıtılarak katliam yaptığı Halep`te can pazarı yaşanıyor. Ve maalesef insanlık bunu kanıksamış bulunuyor. Dünyanın birçok ülkesinde yaşayanlar bu katliamları kendi surları arkasından ‘bir film izliyormuş gibi` seyrediyor.” dedi.

Bosna`da, Çeçenistan`da, Afganistan`da ve Irak`ta Batı`nın benzer yüzünü gördüklerini hatırlatan Coşkun, ama yaşanan dram karşısında İslam ümmetinin suskun kalmasına bir anlam vermediklerini söyledi.

Halep`e bir vicdan köprüsü oluşturmak için harekete geçtiklerini ifade eden Coşkun, bu amaçla ilk adım olarak “Halep`i açlıktan, insanlığı utançtan kurtar” temalı bir kampanya başlattıklarını söyledi.

Birçok STK ile birlikte Halep`teki insanlara 81 TIR un ulaştırmayı hedeflediklerini söyleyen Coşkun, Halep`te yaşanan katliamı daha geniş kitlelere duyurmak amacıyla “5 aşamalı eylem planı” başlattıklarını belirtti.

Basın açıklaması getirilen tekbirlerin ardından sona erdi. (Osman Gülebak- Ramazan Casuk-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir