• DOLAR 32.352
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2309.78
  • ...
Viranşehir`de vatandaşların elektrik çilesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa`nın Viranşehir ilçesi Bahçelievler mahallesi sakinleri yaşanan elektrik kesintisinden dolayı duruma tepki göstererek, biran ünce soruna çözüm bulunması talebinde bulundular.

Bahçelievler mahallesi sakinlerinden Ahmet Yılmaz “Aylardır mahallede elektrik sıkıntısı yaşanıyor. Bütün panoların kapıları açık ve tehlike arz ediyor.  Sık sık elektrikler kesiliyor.  Kesinti sırasında DEDAŞ`ı aradığımızda cevap veren yok. DEDAŞ ile görüştüğümüzde kaçak elektriği bahane ederek sorumluluklarını yerine getirmiyorlar. Mahallede kaçak kulanım olmadığı gibi DEDAŞ zaten bütün abonelere sabit fatura yüklemesinde bulunuyor. Ben burada yetkililere sesleniyorum; Bu DEDAŞ teröründen bizi kurtarsınlar” dedi.

Mahallede ikamet eden Şahin Dönmez, “4 tane çocuğum var ve dördü de okula gidiyor. Elektrik sıkıntısından dolayı çocuklar okula sabah erken giderken ve gece ödev yaparken büyük sıkıntı yaşıyorlar. DEDAŞ bize diyor ki siz kaçak kullanarak elektriği israf ediyorsunuz. Oysa 24 saat sokak lambaları açık kalıyor, buna bir şey demiyorlar.” ifadelerini kullandı.

Aynı mahallede ikamet eden Ahmet Demir ise, ” DEDAŞ elemanlardan büyük sıkıntı çekiyoruz. Evde olmayan ailelere kaçak muamelesi yaparak sabit fatura kesiyorlar.   Elektriğimiz bir buçuk aydan beri gönde 6-7 saat kesiliyor. Okula giden çocuklarımız verilen ödevlerini yapamıyorlar. Elektrik kesintileri nedeniyle ev araç-gereçleri bozuluyor. Solunum cihazına bağlı olan hastalarımız var. Bir an önce, yaşanan bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.  (Sabri Acet-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir