• DOLAR 32.505
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2441.215
  • ...
İnzar Turizm TL`ye geçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dolara karşı TL`ye destek artarak devam ediyor. İnzar Turizm Hac ve Umre Organizasyonu Batman Temsilcisi Halil Gergin, İLKHA`ya yaptığı açıklamada, bundan böyle hac ve umre ücretlerini TL üzerinden tahsil edeceklerini ifade etti.

Ülke ekonomisinin ağır bir sınavdan geçtiğini söyleyen Gergin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın da davetiyle, kendilerinin de ülke ekonomisine destek olma adına milletin yanında yer alarak, ellerini taşın altına koyduklarını belirtti.

Bundan sonraki tüm ödemelerini dolar yerine TL olarak tahsil edeceklerini vurgulayan Gergin, “Son zamanlarda herkesin malumu olduğu gibi emperyalist güçler Türkiye ile ekonomi savaşı vermektedir. Birkaç tane savaş çeşitleri vardır; bunlar silahlı, sıcak ve ekonomik savaşlardır. Daha fazla Türkiye`yi yıpratıp ekonomisini yok etmek için emperyalist güçlerin tümü birleşip dövizi yükselttiler. Bizde elimizden gelinceye kadar İnzar Turizm olarak şu andan itibaren Allah`ın izniyle TL`ye geçmiş bulunmaktayız.” dedi.

“Daha önce de TL`ye geçiş için bizim teklifimiz oldu”

Diğer özel şirketleri de TL`ye geçmeye çağıran Gergin, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın da verdiği mesajdan sonra Diyanet İşleri Başkanlığı harekete geçti ve dövizi TL`ye çevirdi. Diyanet İşleri Başkanlığı artık umre ve hac işlerini TL üzerinden yapmaktadır. Daha önce de TL`ye geçiş için bizim teklifimiz oldu. Hele hele dövizle hac ve umre yapmak bize hiç de cazip gelmiyordu. Ama Türkiye Cumhuriyetinin geçerli kurundan dolayı bizde turizm olarak uymak mecburiyetindeydik. TL`ye geçilmesi bizi ve vatandaşları sevindirdi. Türkiye ekonomisine inşallah büyük katkısı olacaktır. Bütün özel, resmi şirket ve kuruluşların TL`ye geçmesini diliyoruz.” diye konuştu.

“Diyanetin almış olduğu bu karar hepimizin menfaatinedir”

Dolardan TL`ye geçişin tüm herkesin menfaatine olacağını sözlerine ekleyen Gerin, konuşmasının devamında şöyle dedi: “Bizler eğer ekonomik olarak başkasına muhtaç değilsek, vatandaş istediği gibi hac ve umresini müsterih bir şekilde yapacaktır. Bunun örneğini gördük. Dolar 3 bin 500`e çıktığı zaman daha önce bize müracaat edenler müracaatlarını geri aldılar. Bunun bizim ekonomimize zarar verdiğini söylediler ve umre işlerini iptal ettiler. Diyanete kayıtlı hacı adayların bile çoğu, ‘kur böyle devam ederse farz olan hacımızı dahi yapmayacağız` dediler. Diyanetin almış olduğu bu karar hepimizin menfaatinedir. Çağrımız, herkes kendi elinde bulunan dövizi bozsun, TL`ye çevirsin. TL değer kazandıktan sonra biz inşallah vatandaş olarak rahat edeceğiz.”(M.Fatih Akgül/M.Sait Çelik-İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir