• DOLAR 32.585
  • EURO 35.049
  • ALTIN 2459.926
  • ...
Suriyeli mültecilere 5 bin Kur`an-ı Kerim hediye edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yürütülen “Hediyem Kur`an Olsun” projesi kapsamında Mardin`in Midyat ilçesindeki çadır kentte kalan Suriyeli mültecilere 5 bin Kur`an-ı Kerim hediye edildi.

Kur`an-ı Kerim`lerin dağıtılmasının ardından gazetecilere açıklama yapan Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, projeye yoğun ilgi gösterildiğini söyledi.

Hediye edilen Kur`an-ı Kerim`lerin, Suriyelilerin okuma usulüne uygun hazırlandığını vurgulayan Coşkun, “Dünyanın değişik ülkelerinde, onların okuma usulüne göre basılmış Kur`an-ı Kerim`lere ihtiyaç var. Çünkü bizim usulde yazılmış Kur`an gönderdiğimizde okuyamıyorlar. Dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız bu işi görev kabul etti. İlk planda ilimize 5 bin Kur`an-ı Kerim gönderildi. Sınır ötesinde de durum inşallah rahatlar, huzura kavuşulur ve bu hizmetleri oraya götürme fırsatı buluruz.” dedi.

Kur`an-ı Kerim dağıtımına Midyat İlçe Müftüsü Şafi Bilik, Diyanet Vakfı yöneticileri Ahmet Hamdi Yemenoğlu ve Ali Güner de katıldı. (M. Salih Keskin – İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir