• DOLAR 32.368
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.19
  • ...
KHK ile kapatılan göz merkezi devlet hastanesine devredildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan OHAL süreci kapsamında Kanun Hükmünde Kararname ile hazineye devredilen Şanlıurfa`nın merkez Haliliye ilçesi İpek Yolu caddesinde bulunan Özel Anadolu Göz Dal Merkezi, ‘Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Merkezi` olarak hizmet vermeye başladı. 

Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği`nden yapılan açıklamada, “Olağanüstü Hal Kapsamında alınan tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde, Şanlıurfa`da bulunan Anadolu Göz Dal Merkezi Milli Emlak Müdürlüğüne devredilmiştir. Milli Emlak Müdürlüğü Hastaneyi Kamu hizmetine sunulmak üzere Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis etmiştir. Bu kapsamda Şanlıurfa Kamu Hastaneler Birliği`ne devredilen göz merkezi, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Merkezi olarak hizmet vermeye başlamıştır.” denildi.

Devredilen merkezde, daha önce ilde yapılamayan bazı göz ameliyatlarının da bundan sonra bu merkezde yapılabileceğinin  ifade edildiği açıklamada, “Merkezde ilimizde daha önce yapılamayan bazı göz ameliyatları; Excimer lazer (gözlükten kurtulma), OCT (Optik Koherens Tomografi) glokom lazer, argon lazer cihazları olmakla birlikte, göz hastalıkları ile ilgili her türlü tanı teşhis, tedavi ve müdahale bu merkezde yapılmaya başlandı.” İfadelerine yer verildi. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir