• DOLAR 32.562
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2424.38
  • ...
Yavuz "Kunduracılar Çarşısı" esnafının dua geleneğine katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa`nın merkez Eyyübiye ilçesine bağlı Kunduracılar Çarşısı esnafı Pazartesi ve Cuma günü sabahları iş başı yapmadan önce yaptıkları dua programına HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz ve beraberindeki heyet katıldı.

Sabah namazını Balıklıgöl Dergâh Camii`nde kıldıktan sonra Kunduracılar Çarşısına gelen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz`a, Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, Haliliye İlçe Başkanı Basri Demir, Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Şilaş Alkanat, GİK Üyesi Süleyman Atmaca ve partililer eşlik etti.

Kunduracılar Çarşısına gelen HÜDA PAR heyeti, duanın yapılacağı saate kadar orada bulunan çay ocağında çay içerek esnaflarla sohbet etti.

Çarşı esnafından birinin “Haydi duaya, dua başlıyor” diye çağırmasıyla çay ocağından kalkan heyet duanın yapılacağı yere gitti. Kalabalık bir şekilde toplanan çarşı esnafına eşlik eden heyet duaya başladı.

Yaptıkları duada hayırlı ve bereketli işler temenni eden esnaf, “Ya Rabbi! günümüzü hayırlı, kazançlarımızı bereketli eyle, cümlemize hayırlı işler nasip eyle, çarşılarımızı ve esnaflarımızı şeytanın ve zalimlerin şerrinden muhafaza eyle. İşlerimize kolaylıklar nasip eyle. Borçlarımıza edalar hastalarımıza şifalar, çocuğu olmayanlara hayırlı evlatlar nasip eyle. Ya Rabbi! anamızı, babamızı ve bütün geçmişlerimiz af eyle. Üzerimizde kul hakkı bırakma.” diyerek dualarını Fatiha süresi ile bitirdi.

Duadan sonra esnafla tokalaşan HÜDA PAR heyeti, ardından çarşı esnafının davet etmesiyle çay ocağına dönerek sohbet etmeye devam etti. (Ramazan Casuk-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir